Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

(Ποιος γαύρος διαφωνεί); Το άρθρο του καθηγητή, Γιώργου Ρούση η αιτία της επίθεσης του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «Φως»

Το άρθρο του καθηγητή, Γιώργου Ρούση η αιτία της επίθεσης του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «Φως»

Ο Γιώργος Ρούσης είναι Έλληνας διανοούμενος, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου και είναι γνωστό τοις πάσι ότι η μεγάλη του αγάπη είναι ο Ολυμπιακός.

Για την ακρίβεια ο κ. Ρούσης είναι άρρωστος οπαδός των Πειραιωτών και μάλιστα προτιμά να βλέπει τα παιχνίδια της ομάδας του μεγάλου λιμανιού όχι από τα επίσημα του γηπέδου «Καραϊσκάκη».



Τη Δευτέρα το «Φως» δημοσιοποίησε ένα άρθρο του, με αφορμή την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που έμελλε να γίνει η αιτία της επίθεσης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στην εφημερίδα, η οποία είναι από τις λίγες που έχουν την τιμή να φιλοξενούν στις σελίδες της καθηγητές.

Σας παραθέτουμε το άρθρο του Γιώργου Ρούση στο «Φως»:

«Με αφορμή το ματς στη Λεωφόρο και την άσχημη βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού, διότι η εικόνα αυτή εντάσσεται σε μια αρνητική πορεία από πέρυσι και πρόπερσι, άσχετα αν παίρναμε το πρωτάθλημα, πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα: Το να λέμε τώρα ότι φταίνε οι διαιτησίες, ότι φταίνε οι παίκτες που δεν είναι φιλότιμοι, ότι φταίει ο εκάστοτε προπονητής, είναι ανεπαρκές, είναι και φτηνές δικαιολογίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσαν στη Λεωφόρο να μας δώσουν ένα πέναλτι ή στην ΑΕΚ δεν έχουν χαριστεί κάποιοι βαθμοί λόγω της διαιτησίας. Όμως αν θέλουμε να κοιτάξουμε το δικό μας σπίτι, η κύρια ευθύνη βρίσκεται εντός των τειχών. Είναι συνολικό το όλο ζήτημα και δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε η διοίκηση του Ολυμπιακού».

Εν συνεχεία ο κ. Ρούσης επισήμανε: «Διότι κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό όχι μόνο ως τον Θρύλο όπως τον θέλει ο κόσμος της πιο λαϊκής και δημοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα, αλλά και σαν μια εμπορική επιχείρηση που τελικά ζημιώνει στην υπερβολή της. Και αυτό στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης της πλήρους εμπορευματοποίησης των πάντων, του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένου. 

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχει ο Ολυμπιακός κανέναν βασικό κορμό. Βγαίνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο και έχει αρχηγό τον Ρομαό-χωρίς να έχω τίποτα με το παιδί, που το θεωρώ και καλό παίκτη-όμως πριν από 2 χρόνια δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει αυτός ο παίκτης. 

Αυτό δείχνει ότι η ομάδα αυτή δεν έχει καμία συνέχεια και κανέναν κορμό. Επίσης ο αφελληνισμός της ομάδας, το γεγονός ότι όταν ξεχωρίσει ένα ελληνόπουλο, το πουλάμε την άλλη χρονιά ή στη μέση της χρονιάς. 

Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν να έχει αυτή την κατάληξη που έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Και αυτά που εκφράζω δεν είναι προσωπική μου άποψη, είναι άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου του Ολυμπιακού».

Σε ερώτηση δε του δημοσιογράφου, Θέμη Σινάνογλου ότι «αν είναι να πέφτει στην πυρά μία διοίκηση που έχει πάρει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα οι άλλες διοικησεις των αντιπάλων του Ολυμπιακού τι πρέπει να πάθουν» ο κ. Ρούσης διευκρίνισε: 

«Πρώτα πρώτα κανείς δεν μίλησε για πυρά. Κάποια στραβά επισημαίνονται που πρέπει να διορθωθούν. Όσο για τις άλλες διοικήσεις δεν με αφορούν εμένα αυτές. Και δεν με αφορούν και διάφοροι καιροσκόποι που εμφανίζονται ως εξυγιαντές του ποδοσφαίρου».


http://www.zougla.gr/media/article/to-ar8ro-tou-ka8igiti-giorgou-rousi-i-etia-tis-epi8esis-tou-olimpiakou-stin-efimerida-fos-ton-spor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου