Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Συρία: Οργή της Άγκυρας για το λάβαρο του Οτσαλάν που υψώθηκε στο κέντρο της Ράκας

Συρία: Οργή της Άγκυρας για το λάβαρο του Οτσαλάν που υψώθηκε στο κέντρο της Ράκας

Ένα τεράστιο λάβαρο με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), υψώθηκε στο κέντρο της συριακής πόλης Ράκας από τις κουρδικές δυνάμεις που φέρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας που τόνισε ότι η κίνηση θα βλάψει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.


Η σημαία με τον Οτσαλάν υψώθηκε την Πέμπτη σε μια εορταστική τελετή που σηματοδότησε την κατάληψη της Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που φέρει τη στήριξη των ΗΠΑ και την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».


Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία τύπου της κουρδικής οργάνωσης της Συρίας, Κούρδισσες μαχήτριες ζητωκραύγαζαν με τους διοικητές του YPG: «Ζήτω ο Άπο!», όπως είναι επίσης γνωστός ο Οτσαλάν από τους υποστηρικτές του.

«Τι εξήγηση δίνουν οι ΗΠΑ για την αφίσα του Οτσαλάν στην Ράκα; Αυτός είναι ο τρόπος που συνεργάζονται μαζί μας στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν βρίσκεστε στο πλευρό μας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέπατε αυτό να συμβεί, αν βρισκόσασταν», συμπλήρωσε.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα όπλα που τροφοδοτήθηκαν σε μαχητικές οργανώσεις στη Συρία κατέληξαν στα χέρια μαχητών του PKK, απειλώντας την ασφάλεια της Τουρκίας.

«Αναρωτιέμαι τι περισσότερες αποδείξεις χρειάζονται οι ΗΠΑ για να δεχτούν ότι…το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους στην έξοδό του από ένα τέμενος στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ανάρτηση μιας εικόνας του τρομοκράτη ηγέτη του PKK βλάπτει πολύ σοβαρά τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Με αυτή την κίνηση, οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται απλά με τρομοκράτες, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Συρίας», σημείωσε ο Γιλντιρίμ.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/siria-orgi-tis-agiras-gia-to-lavaro-tou-otsalan-pou-ipso8ike-sto-kentro-tis-rakas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου