Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δ.Σ: Ενας αθώος για πέντε χρόνια στην φυλακή θύμα μπατσάδικης σκευωρίας και δικαστικής ασυδοσίας




Του  Γ.Γ.

Στην παρακάτω περίπτωση –που δεν είναι η μοναδική- βλέπουμε μια χαρακτηριστική λειτουργία ενός αστικού καθεστώτος, που θέλει να επικαλείται ότι επικρατεί ο «νομικός του πολιτισμός».



Ηταν το «μακρινό» 2012, και στα μέσα του Οκτώβρη βρίσκεται για επίσκεψη στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ.  
Μια σειρά από πολιτικές συλλογικότητες καλούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Το κλίμα που επικρατεί το διαβάζουμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη της Μέρκελ είχε απευθύνει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο (ΠΑΜΕ).
Ο Δ.Σ, συνδικαλιστής στο σωματείο επισιτισμού, συμμετέχει σ’ αυτό το μπλοκ. Φορούσε κατακίτρινη μπλούζα και είχε ακάλυπτα χαρακτηριστικά όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία που παραθέτουμε. (Αυτό έχει την σημασία του γιατί κατηγορήθηκε με τον "κουκουλονόμο" όπως θα δούμε στην συνέχεια).

Κάποια στιγμή στην πλατεία Συντάγματος δημιουργούνται επεισόδια με ομάδες νεαρών και αστυνομικών. Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών προς κάθε κατεύθυνση και έγιναν πολλές προσαγωγές, ακόμη και αμέτοχων μαθητών που είχαν βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος και οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ για να ελέγχουν τα σακίδια τους και να κρατηθούν τα στοιχεία τους.

Όταν η συγκέντρωση άρχισε να διαλύεται, ο Δ.Σ. μαζί με τον αδελφό του και συναδέλφους του βάδιζαν από το υπουργείο Οικονομικών προς το Μοναστηράκι. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται μια ομάδα μπάτσων να βιαιοπραγεί σε βάρος ενός πιτσιρικά. Διαμαρτυρήθηκε προς τους αστυνομικούς λέγοντας «αφήστε κάτω το παιδί» και σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού προσπάθησε να ελευθερώσει τον νεαρό «τραβώντας τον από το σώμα».

Αυτό αρκούσε για τους μπάτσους, να συλλάβουν τον Δ.Σ να του φορτώσουν τις συνηθισμένες κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες και «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», σε βάρος αστυνομικών και να τον στείλουν πακέτο στον ανακριτή.
Αυτός συντάσσει δικογραφία σε βάρος του και τον αφήνει ελεύθερο με περιοριστικό όρο να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μια φορά παραβιάζει αυτό τον περιοριστικό όρο και μια εισαγγελέας διατάζει την σύλληψη του και τον εγκλεισμό του στην φυλακή γιατί εκτίμησε ότι ο Δ.Σ «εκδήλωσε διάθεση φυγής». 

Ο Δ.Σ βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Παραμένει εκεί φυλακισμένος για πέντε ολόκληρα χρόνια. 
Η εκδίκαση της υπόθεσης του, χωρίς δικιά του ευθύνη αναβάλλεται τέσσερις  φορές και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν από δικαστήριο πρώτου βαθμού!  

Συμπέρασμα: Την ώρα που μεγαλόσχημοι, εγκληματίες του «λευκού κολάρου» καταφέρνουν με διάφορα προσχήματα, να αποφυλακίζονται, ένας πολίτης που έχει λευκό ποινικό μητρώο βρίσκεται φυλακισμένος –με στημένες μπατσάδικες κατηγορίες-  για πέντε ολόκληρα χρόνια γιατί έτσι θέλουν κάποιοι δικαστές.

Υ.Γ: Πληροφορίες από δημοσίευμα της Κατερίνας Κατή στην εφημερίδα “Documento”


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_642.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου