Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

(Χωρίς σχόλια)! Ισραηλινή ασπίδα πάνω από την Κύπρο

Ισραηλινή ασπίδα πάνω από την Κύπρο

Την ώρα που νοτιοανατολικά της Πάφου οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ για «ασκήσεις» στα οικόπεδα που παρουσιάζουν ενεργειακό ενδιαφέρον, στον εναέριο χώρο και τη γύρω περιοχή διεξάγονταν κοινές ασκήσεις κυπριακών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

​Το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης προέβλεπε την απόκρουση εχθρικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Λευκωσίας
Συνεχείς ήταν οι διελεύσεις των μαχητικών αεροσκαφών F15 και F16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από περιοχές της επαρχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι ισραηλινά μαχητικά ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες από τη Γιόλου έως το Πολέμι, με τους κατοίκους να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες εντυπωσιακών ελιγμών.

Το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης προέβλεπε την απόκρουση εχθρικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Λευκωσίας, από φίλιες δυνάμεις, οι οποίες επενέβησαν άμεσα και απέκρουσαν τους εισβολείς.

Η τριήμερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ διεξάγεται εντός του FIR της Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάσει ανακοίνωσης του Υπουργείου Άμυνας της νησιωτικής χώρας.

«Ονήσιλος -Γεδεών»

Πολεμικά αεροσκάφη μαζί με υποστηρικτικά αεροπλάνα έγκαιρης προειδοποίησης συμμετέχουν στην προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «Ονήσιλος -Γεδεών» που διεξάγεται από την Τρίτη, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς καθώς και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


http://www.zougla.gr/kosmos/article/israilini-aspida-pano-apo-tin-kipro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου