Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…Το ήθος και το μεγαλείο δεν κληρονομούνται. Μνημειώδης η εμπάθειά του προς το ΚΚΕ, το Κόμμα του ήρωα πατέρα του Νίκου Μπελογιάννη και πολλών χιλιάδων ηρώων κομμουνιστών και αγωνιστών. Ακατάσχετη αντι-ΚΚΕ μπουρδολογία επιπέδου νηπιαγωγείου, η ίδια συνηθισμένη «καραμέλα» που έλιωσε στο στόμα τόσων και τόσων αντικομμουνιστών: φασιστών, δεξιών, «κεντροαριστερών», «κουκουεδολόγων»,  πικραμένων «πρώην ΚΚΕ», οπορτουνιστών κ.ά. τόσες δεκαετίες.

Το μόνο κοινό που έχουν η αξιοπρέπεια και η αμετροέπεια είναι ότι αρχίζουν από άλφα. Η αμετροέπεια «καταχτιέται» χωρίς κόπο. Η αξιοπρέπεια κερδίζεται και με τη σιωπή, όταν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις και να στηρίξεις τις διαφωνίες, ακόμα και την πολεμική σου, με επιχειρήματα.

Πολλά παιδιά αγωνιστών γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις φυλακές και τις εξορίες, ζώντας παιδικά χρόνια γεμάτα τραυματικές εμπειρίες· σεβάστηκαν όμως και τίμησαν την ιστορία και την προσφορά των γονιών τους, πολλές φορές ακόμα και όταν τα ίδια δεν ακολούθησαν το δρόμο τους.

Ο γιος Μπελογιάννης προσφέρει στην τάξη και στο σύστημα που «γέννησαν» τους δολοφόνους του πατέρα του πολύτιμες υπηρεσίες. Αφελώς ή όχι, δεν έχει σημασία. Η σκιά  του πατέρα του, που πάντα τον βάραινε, τον έπνιξε.

Τρίτη 28 Μάρτη 2017.

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου