Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

... Mega - ο ΔΟΛ του μέλλοντός μας ...



- Φως στο βάθος του τούνελ φάνηκε, αλλά ακόμη το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Ο λόγος φυσικά για το ΜEGA, όπου το δίδυμο Βαρδινογιάννη - Φιλιππόπουλου πάει να πάρει το πάνω χέρι, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου.

- Το due diligence που ζήτησαν είναι ήδη σε εξέλιξη με δέλεαρ περίπου τα 10 εκατ. που εισφέρουν στην αύξηση. Παράλληλα η πλευρά Βαρδινογιάννη καλύπτει και τα δικά της -δηλαδή άλλα πέντε εκατομμύρια- ενώ ο Φ. Μπόμπολας θα βάλει 5 εκατ. από κοινού όμως με τον συνέταιρο του στις στοιχηματικές εταιρίες Δ. Μάρη.



- Μιλάμε δηλαδή περίπου για 20 εκατ. που θα αλλάξουν πλήρως τις μετοχικές ισορροπίες. Με απλά λόγια ο Στ. Ψυχάρης θα περιοριστεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 10% και ο Φ. Μπόμπολας περίπου στο 20%. Το deal δεν είναι τελειωμένο, αλλά πολλές εναλλακτικές δεν υπάρχουν και οι τράπεζες φαίνεται ότι το βλέπουν με καλό μάτι.

- Που θα οδηγήσει όλο αυτό; Σε ένα ισχυρό σύστημα media, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα πάρει εύκολα άδεια από την κυβέρνηση και από κοντά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα κολλήσει και το STAR. Θα γίνει ένας πανίσχυρος οργανισμός με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και μπορούμε να συζητάμε για τον ΔΟΛ του μέλλοντος μας. Όλα αυτά φυσικά, αν οι τρεις μέτοχοι στο μεταξύ... δεν πλακωθούν μεταξύ τους.

- Και αφού o λόγος είναι τα media να αναφέρουμε ότι συνεχίζεται στις τράπεζες η έρευνα από ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης. Ο έλεγχος αυτή την περίοδο διενεργείται στον Πήγασο…

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

http://anasigrotisi.blogspot.gr/2016/03/mega_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου