Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

(Οι φάκελοι των έργων στον ΕΔΣΝΑ υπάρχουν ή τους έφαγαν τα "ποντίκια" και οι "τυχαίες" πλημμύρες);Πρόεδρος ΔΗΣΥ «Ήταν αναμενόμενο ότι οι φάκελοι θα χάνονταν» λέει για την εξαφάνιση για το ΧΥΤΥ Κόσιης από το Υπουργείο Εσωτερικών!

ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου
Η κοινωνία απαιτεί από τους πολιτικούς να αλλάξουν, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως δεν μπορεί εργαζόμενοι σε διάφορους ζωτικούς τομείς, όπως τα λιμάνια και τα Νοσοκομεία, να στρέφουν το πιστόλι και να εκβιάζουν την κυβέρνηση και την πολιτεία, επειδή έτυχε να δουλεύουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.Ένας από τους λόγους που η Κύπρος έφτασε στη χρεωκοπία ήταν ότι για δεκαετίες οι εργαζόμενοι ανέμεναν τη διεξαγωγή βουλευτικών ή Προεδρικών εκλογών για να υποβάλουν δικαιολογημένα ή όχι αιτήματα τους, με αποτέλεσμα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις να γονατούν γιατί μετρούσαν το πολιτικό κόστος.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην επίδειξη συστήματος anti-drone στο Εβραϊκό Κέντρο Νεολαίας στο Δασάκι της Αχνας και κληθείς να σχολιάσει τη συνεχιζόμενη απεργία των νοσηλευτών, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι «το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό. Εξίσου σεβαστή, αλλά και περισσότερη είναι η υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία για τους ασθενείς».
Θεωρώ, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, ότι «πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως στη διεκδίκηση δικαιολογημένων ή μη αιτημάτων μας δεν μπορούμε να τιμωρούμε ανυποψίαστους πολίτες, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους ασθενείς. Ολοι κρινόμαστε. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι εργαζόμαστε σε κάποιους ζωτικούς τομείς να στρέφουμε το πιστόλι και να εκβιάζουμε το σύνολο της Πολιτείας επειδή έτυχε να δουλεύουμε είτε στο λιμάνι, είτε στα Νοσοκομεία».
Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως «τέτοιες προσεγγίσεις βλάπτουν και την εικόνα των ιδίων που παίρνουν τέτοια ακραία μέτρα».
Ερωτηθείς κατά πόσον οι απεργίες γίνονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως «θεωρώ ότι η κοινωνία απαιτεί από εμάς τους πολιτικούς να αλλάξουμε. Το τι συνέβαινε για δεκαετίες ήταν ότι όλοι περίμεναν να έχει βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές, να βάλουν τα αιτήματα τους και τα κόμματα και οι κυβερνήσεις γονατούσαν γιατί μετρούσαν το πολιτικό κόστος και για να μην χαθούν ψήφοι ικανοποιούνταν τα αιτήματα είτε αυτά μπορούσαν να τα αντέξουν τα δημόσια οικονομικά ή όχι».
Αυτός συνέχισε, «ήταν ένας από τους λόγους πέραν του τραπεζικού συστήματος που φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας γιατί ξοδεύαμε πολύ περισσότερα απ΄ό,τι οι δυνατότητες του Κράτους μας».
Ερωτηθείς για το θέμα του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο όσον αφορά το σκέλος των ερευνών. «Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να περιοριστούν και να αφήσουν τις αρχές, την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία να πράξουν αυτό που ξέρουν πάρα πολύ καλά», είπε.
Αναφερόμενος στην εξαφάνιση από το Υπουργείο Εσωτερικών του οικονομικού φακέλου εταιρείας που απορρίφθηκε από τις προσφορές για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ο κ. Νεοφύτου είπε πως αυτό «ήταν αναμενόμενο ότι οι φάκελοι θα χάνονταν”. Δεν πρόκειται, συνέχισε, να βρεθούν και σημείωσε πως «υπάρχει ένας απλός τρόπος, να βγουν σε νέες προσφορές και θα βρουν τη διαφορά των δεκάδων εκατομμυρίων όταν θα πάρουν τη νέα τιμή για τη διαχείριση του ΧΥΤΥ. Τα θέματα είναι τόσο απλά». ανέφερε.
Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, τη διαδικασία των προσφορών και να είμαστε ένα κράτος που χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους και όχι μεθόδους που άλλες χώρες τις έχουν εγκαταλείψει. Πρέπει να παρακολουθούμε τι γίνεται στον κόσμο, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς το τροχό».
Αναφερόμενος στην επίδειξη συστήματος anti-drone (που πραγματοποίησε η εταιρεία CIS Technologies), ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «έχει ανακαλύψει ένα σύγχρονο τρόπο πώς να αντιμετωπίζονται πιθανοί τρομοκρατικοί κίνδυνοι”.
Αυτό, σημείωσε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι δηλαδή αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε στην Κύπρο και είναι πάρα πολύ σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι τεχνολογίες γιατί η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να είναι στην ύψιστη προτεραιότητα μας».
http://offsite.com.cy/itan-anamenomeno-oti-i-fakeli-tha-chanontan-lei-gia-tin-exafanisi-gia-to-chiti-kosiis-apo-to-ipourgio-esoterikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου