Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΧΩΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

(Πεμ. 28/1/16 - 11:42)         
...ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
Την ίδια ώρα που το τρίτο μνημόνιο προωθεί με ταχύτητα την συνολική εξαθλίωση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, με αιχμή σε αυτή τη συγκυρία τον επαγγελματικό και αγροτικό κόσμο της χώρας, την ίδια ώρα η Ε.Ε. επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο εξαθλιωμένων ψυχών προσφύγων και μεταναστών.

Ηχηρό και βάρβαρο τελεσίγραφο περίπου 90 ημερών, που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πιο σύντομο, απηύθυνε η Κομισιόν προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με αυτό το τελεσίγραφο, αντίστοιχο άλων σκοτεινών εποχών προς τη χώρα μας, αν η Ελλάδα δεν φυλάξει αποτελεσματικά, υποτίθεται, τα σύνορα της και δεν λάβει μέτρα για την ταυτοποίηση των προσφύγων και διαλογή τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, το άλλο μέγα “επίτευγμα” της Ε.Ε., μετά την “φυλακή” της ευρωζώνης.
Η χώρα μας με δυο λόγια βιώνει από τους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. και άλλο ένα ωμό και αδίστακτο εκβιασμό, ανάλογο με εκείνο της παραμονής ή εξόδου από την ευρωζώνη!!!
Οι κυρίαρχοι κύκλοι τις Ε.Ε. γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία μεμονωμένη χώρα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της από ένα τέτοιο τεράστιο και αυξανόμενο κύμα προσφύγων αλλά και μεταναστών. Όπως γνωρίζουν ότι αυτή η εκρηκτική και τεράστια προσφυγική και μεταναστευτική μάζα ανθρώπων είναι απολύτως αδύνατο μια χώρα και ειδικά η Ελλάδα, να την ταυτοποιήσει και να κάνει διαλογή, όσαhotspot και στρατόπεδα ψυχών και αν κάνει.
Μια τέτοια προσπάθεια φύλαξης, ταυτοποίησης και διαλογής μόνο ευρωπαϊκοί θεσμοί θα μπορούσαν να αναλάβουν με ικανά κονδύλια, τεχνολογία και πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού, με καθόλου βέβαιη επιτυχία.
Είναι προφανές ότι τα βρώμικα νεοαποικιοκρατικά κέντρα των Βρυξελλών επιδιώκοντας να στεγανοποιήσουν από τους πρόσφυγες την υπόλοιπη ζώνη της Ε.Ε. και ειδικά τις βορειότερες χώρες, έχουν ως στόχο να “αποβάλλουν” άρον – άρον την Ελλάδα από την Ζώνη Σένγκεν, με την διετή αναστολή της τελευταίας σε σχέση με τη χώρα μας.
Άλλωστε, στο όνομα της “αναξιοπιστίας” της χώρας μας, έχουν ήδη κλείσει οι συνοριακοί δίαυλοι προς την FYROM. Ο πραγματικός λόγος γι αυτό είναι ότι οι χώρες της Ε.Ε. δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δεχθούν άλλο αριθμό προσφύγων. Γι' αυτό, άλλωστε, το επίσημο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν προχωρά, αφού μόνο 414 από τους 160.000 πρόσφυγες έχουν πάρει το δρόμο προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχοι της Ε.Ε., για λόγους ξενοφοβίας και ρατσισμού και “προστασίας”, υποτίθεται, της ασφάλειας της Ε.Ε. και του σκληρού πυρήνα της, επιδιώκουν να μετατρέψουν στους αμέσως επόμενους μήνες την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών, με αντάλλαγμα ίσως τη διαγραφή χρέους ελάχιστων δισ και ίσως μερικά ευρώ ανά κεφάλι ξένων στη χώρα μας για τη σίτιση τους.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανή σε αγριότητα και μακάβριο σχεδιασμό, που έρχεται να συμπληρώσει την τροϊκανή μνημονιακή εξαθλίωση της χώρας και του λαού μας και την “προσφυγοποίηση” των ικανότερων παιδιών του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα, αν δεν αντιδράσουμε, με ευθύνη της Ε.Ε. της παραδομένης κυβέρνησης Τσίπρα και του άθλιου μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κεντρώοι), απειλείται με ένα εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα και μια ανεπανάληπτη καταστροφή, τη χειρότερη, ίσως, στην ιστορία της.
Αυτές τις στιγμές η Ελλάδα πρέπει να πάψει να εκβιάζεται και να αποτινάξει γρήγορα τον μνημονιακό ζυγό που της επιβάλλουν.
Ο ελληνικός λαός έχει βιώσιμη εναλλακτική επιλογή: να ανατρέψει την κυβέρνηση και το συνολικόμνημονιακό μπλοκ, στη βάση ενός εθνικού ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και εξόδου από την ευρωζώνη, με ένα παράλληλο δημοκρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και μια νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Η έξοδος την Ελλάδας από την ευρωζώνη και η έξοδος από την Σένγκεν δεν συνιστά καθόλου καταστροφή για την Ελλάδα, ώστε στο όνομα τους να δέχεται τους πιο απίστευτους εκβιασμούς, ταπεινώσεις και καταστροφές.
Η Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της προοδευτικής ανασυγκρότησης και τηςνέας σοσιαλιστικής προοπτικής σίγουρα θα έχει μέλλον. Αυτή που δεν έχει μέλλον είναι ηαντιδραστική ευρωζώνη και Ε.Ε.  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ  
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, προς σφαιρικότερη ενημέρωση, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει -σε προσχέδιο έκθεσης- «σοβαρές παραλείψεις» της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων και σημειώνει ότι εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε δεν αποκλείεται να δοθεί η πιθανότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.
«Το προσχέδιο της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα», οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Εάν δεν ληφθεί η απαραίτητη δράση και οι ελλείψεις παραμείνουν, υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί στα κράτη-μέλη να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Το προσχέδιο της έκθεσης που συζητήθηκε στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη, βασίζεται σε επιτόπιους ελέγχους στα σύνορα με την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση αλλά υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την καταγραφή και τη δακτυλοσκόπηση των προσφύγων, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων που δεν αντιπαραβάλλονται με τη βάση δεδομένων Σένγκεν (SIS) και αυτήν της Europol» σημείωσε ο Ντομπρόφσκις.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν λάβει κάποια μέτρα από το Νοέμβριο και μετά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα» πρόσθεσε.
Σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Βλ.Ντομπρόφσκις ανέφερε ότι αν εγκριθεί αυτό το σχέδιο έκθεσης από τη λεγόμενη Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν και στη συνέχεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ (με ειδική πλειοψηφία), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προετοιμάσει συστάσεις προς την Ελλάδα για να επιλυθούν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα έχει τρεις μήνες στη διάθεσή της για να εφαρμόσει τα μέτρα που θα ζητήσει η Επιτροπή, καθώς και άλλα διορθωτικά μέτρα που ενδεχομένως προκύψουν περαιτέρω μετά από νέες αποστολές αξιολόγησης.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις συστάσεις  της Επιτροπής, εντός τριών μηνών, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει τη διαδικασία του Άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη της ΕΕ να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους για χρονική περίοδο από έξι μήνες έως δυο χρόνια. Αυτή η σύσταση από την ΕΕ θα πρέπει να εγκριθεί με ειδική πλειοψηφία από το Συμβούλιο.
Ερωτηθείς, τέλος για την πρόταση της Σλοβενίας σχετικά με την ενίσχυση των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, μέσω της Frontex, o αντιπρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η Frontex δεν μπορεί να επεμβαίνει σε χώρα εκτός της ΕΕ, αλλά τη δυνατότητα αυτή δίνει η πρόταση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης «χρειάζεται συντονισμένη δράση με τις χώρες των Βαλκανίων» και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνεργασία και με την ΠΓΔΜ.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τις πιέσεις που δέχεται η χώρα για το προσφυγικό.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΖΗΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Για τη γερμανική κυβέρνηση, απόλυτη προτεραιότητα έχει η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, χωρίς αποτελεσματική φύλαξη, τίθεται σε κίνδυνο η ελεύθερη διακίνηση στο χώρο της Σένγκεν, προειδοποίησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωποςΣτέφεν Ζάιμπερτ.
«Το Συμβούλιο της ΕΕ έχει ήδη ασχοληθεί με αυτό το θέμα και συμφώνησε να συνεννοηθεί κατά τη διάρκεια της ολλανδικής Προεδρίας, δηλαδή στους πρώτους έξι μήνες του 2016, στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία κοινή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος ειδικά στην ΠΓΔΜ, είπε ότι πρόκειται για μία χώρα που βρίσκεται σε διαδικασία εισόδου στην ΕΕ και, «όπως με όλες τις χώρες που έχουν αυτό το στάτους, το θέμα είναι να αναπτύξουμε και την αστυνομική συνεργασία και συνεργασία ασφάλειας».
Αυτό, εξήγησε, συμπεριλαμβάνει και τη βήμα προς βήμα υιοθέτηση ευρωπαϊκών στάνταρντ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23343:xora-ingr&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου