Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Έκθεση φωτογραφίας Στέλιου Ματσάγγου: «Ικέτες»

πρόσφυγας


Εικόνες θλίψης και αμηχανίας. Εικόνες σπαραγμού και αγωνίας. Εικόνες ελπίδας και αποφασιστικότητας. Εικόνες σκληρές και επώδυνες. Εικόνες βαθύτατα ανθρώπινες. Εικόνες πλέον καθημερινές. Ο φωτογραφικός φακός του Στέλιου Ματσάγγου αποτυπώνει το πέρασμα των προσφύγων από την Ελλάδα: βιαστικό, σύντομο, με αναμονή, σχεδόν μόνιμο… Ο καθένας τους ένα κομμάτι στο πάζλ ενός ακόμη τραγικού κεφαλαίου της ανθρώπινης Ιστορίας. Είναι όλοι τους Ικέτες, στην πατρίδα του Αισχύλου. «Για τους πρόσφυγες με τρόμο προμαντεύω ενάντιες μπόρες, σκληρούς πόνους κι αιματόβρεχτους πολέμους» Ικέτιδες – Αισχύλος

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ματσάγγου, με τίτλο «Ικέτες», στο Μύλο του Παππά (1ος όροφος). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00. Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρες λειτουργίας καθημερινά 8.30 π.μ.-10.30 μ.μ., Σάββατο 2.30-10.30 μμ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανώνεται, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18.30, στο θέατρο ΟΥΗΛ, διάλεξη του Στέλιου Ματσάγγου με θέμα «Μύθοι και ιστορία του φωτορεπορτάζ – Ιστορική εξέλιξη, πρωτοπόροι φωτογράφοι και ρεύματα».
Σύντομο βιογραφικό
Ο Στέλιος Ματσάγγος γεννήθηκε στη Σκήτη Λάρισας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά από ένα χρονικό διάστημα απουσίας για σπουδές στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως σήμερα, ως μόνιμος και ελεύθερος συνεργάτης σε μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς και έντυπα. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ). Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπως (Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανο, Σομαλία, Αιθιοπία, Βαλκάνια, Ν.Α. Τουρκία, Πακιστάν). Είναι συνεργάτης του Φωτογραφικού Πρακτορείου I.M.L. και μέλος της φωτογραφικής ομάδας phasma2. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους Γιατρούς του Κόσμου. Διαθέτει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς και δύο εκδόσεις με θέματα «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «Καλάς, οι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου».
http://info-war.gr/%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου