Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤ. ΦΑΣΣΙΝΑ

(Σαβ. 29/8/15 - 09:45)
ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν, χθες 28-08-2015, το γνωστό στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς και πρώην μέλος της ηγεσίας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασσίνα*, και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχουν την ίδια άποψη σχετικά με την ανάγκη να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Ο Στέφανο Φασσίνα εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Ελλάδας και υπέδειξε την Ελλάδα ως ένα τραγικό παράδειγμα κατάληξης των διαπραγματεύσεων όταν δεν υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη. 

Και οι δυο πλευρές υποστήριξαν ότι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας είναι κοινός για όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. 
Επίσης σημείωσαν ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε μια εποχή που η κυριαρχούμενη από την Γερμανία Ευρωζώνη επιβάλει μια μη βιώσιμη νεοφιλελεύθερη μερκαντιλιστική τάξη ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι απαραίτητη η ανταλλαγή απόψεων και η κοινή δράση όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δήλωσαν ότι η ύπαρξη προοδευτικών και συντονισμένων εθνικών και ευρωπαϊκών σχεδίων για την υπέρβαση του κοινού νομίσματος είναι απαραίτητη ως ένας σημαντικός παράγοντας για τη διαπραγμάτευση στην Ευρωζώνη και για να παρασχεθεί η δυνατότητα να λαμβάνονται δημοκρατικά αποφάσεις σε εθνικό επίπεδο . 
Τέλος, δήλωσαν ότι κοινός τους στόχος είναι η συνέχιση του συντροφικού διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ευρώπη.
*Ο Στέφανο Φασσίνα είναι βουλευτής και γνωστό στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς , ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος της ηγεσίας του ιταλικού, υπό τον Ρέντσι, Δημοκρατικού Κόμματος.
Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21892:fassina-laf&catid=86:expolitiki&Itemid=268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου