Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ζώντα ζώα στο 23, ψόφια ζώα στο 13


 Φ.Π.Α. 13% στα βρώσιμα κρέατα, στα ακατάλληλα προς βρώσιν 23%

Γιάννης Λαζάρου
Μετά το αλαλούμ με το ΦΠΑ στα κρέατα που αν είχαν κάρδαμο θα ήταν στο 23%, αν είχαν σκορδοστούμπι στο 13% και την σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές, φωνή ηκούσθη εκ Βρυξελλών: Ρε μαμούχαλοι πως θα πουλάμε εμείς αυτά που εισάγετε, μα δεν καταλαβαίνετε πως θα πέσουν οι πωλήσεις μας στα μοσχαρογούρουνα που καταναλώνετε; Μη γίνεστε ναζιστικότεροι των αφεντικών σας όταν αφορά το κέρδος μας.
Η φωνή μετατράπηκε σε εγκύκλιο και έτσι  η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αμέσως ενήργησε για το καλό του λαού.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου. ΠΡΟΣΟΧΗ για την διατροφή του ανθρώπου λέμε, αυτού δηλαδή που πληρώνει για να πουλάμε εμείς οι εταίροι την πραμάτεια μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
Achtung - Achtung
Επειδή στην επαρχία Ελλάδα έχουν μείνει ακόμη κάποιοι που εκτρέφουν ζωντανά, γουρουνοπροβατομοσχαροτρόφοι είναι άμεσος κίνδυνος για τα κέρδη μας. Γι' αυτό αποφασίζομεν και διατάσομεν: 
Όλα τα ζωντανά ζώα εξακολουθούν και υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
Ο θάνατος του τσομπανάκου προ των πυλών, διότι ποιος είναι ο έμπορος που θα αγοράσει με 23% ζωντανό να σφάξει να το πουλήσει με 13% και δεν θα πάρει απ' ευθείας σφαγμένο από την ΕΕ που πάντα έχει παραγωγή μπόλικη;
Ίσως οι πολιτικοί να ενέταξαν στο 23% τα ακατάλληλα προς βρώσιν ζώντα ζώα για να φυλάξουν και το τομάρι τους.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:
Κρέατα από όλα τα είδη ζώων και πτηνών που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 του Κοινού Δασμολογίου (βοοειδή, χοιροειδή, αιγοειδή, από πετεινούς, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, λαγούς κ.λ.π), νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, ανεξαρτήτως του τρόπου που παρουσιάζονται (σε ολόκληρα ή μισά σφάγια, σε τεμάχια, με ή χωρίς εντόσθια, με ή χωρίς κόκαλα, κλπ.).
Κιμάς από κάθε είδους κρέας ή ανάμιξη κρεάτων.
Παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα, από όλα τα είδη κρέατος (π.χ. συκώτι).
Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων αλατισμένα ή σε άρμη, αποξεραμένα ή καπνιστά.
Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα (αλλαντικά) από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα, και παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα προϊόντα αυτά.
Κάθε είδους παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος, στα οποία περιλαμβάνονται τα παρασκευάσματα που προέρχονται από την ανάμειξη κάθε είδους κρεάτων.
Παρασκευάσματα κρέατος, μειγμάτων διαφορετικών ειδών κρέατος και παραπροϊόντων σφαγίων, με την προσθήκη διαφόρων άλλων προϊόντων ή συστατικών (π.χ. λαχανικά, αρωματικές ουσίες, λάδι, μπαχαρικά κλπ.) εφόσον δεν αλλοιώνεται ο ουσιώδης χαρακτήρας τους ως κρέας ή παρασκεύασμα κρέατος.
Εκχυλίσματα και χυμοί κρέατος.
Αλεύρια και σκόνες κρεάτων ή παραπροϊόντων σφαγίων. Λαρδί χωρίς τα κρεάτινα μέρη, χοιρινό λίπος και λίπος πουλερικών.
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ 
Achtung - Achtung
Σας αφήνουμε να τρώτε καμία σαρδέλα στο 13% οπότε μαζί με την σαρδέλα και η σουπία στο 13%. Απαγορεύομεν να εντάξετε τους πολιτικούς στην κατηγορία "σουπιές". Είπαμε είναι ακατάλληλοι προς βρώσιν!
Έρχεται, λοιπόν, και το συμπλήρωμα της εγκυκλίου:
Σημειώνεται πως ψάρια καθώς και καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια εξακολουθούν και υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ωστόσο τα παρασκευάσματα ψαριών και λοιπών υδροβίων εξακολουθούν να υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

 

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/08/23-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου