Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οργανώσεις ακτιβιστών πέταξαν με αερόστατο πάνω από τα κεντρικά γραφεία της NSA"Παράνομη Κατασκοπεία από την NSA". Αυτό έγραφε το μικρό αερόστατο στο οποίο επέβαιναν μέλη τριών οργανώσεων ακτιβισμού και βρέθηκε να πετά απάνω από τα κεντρικά γραφεία της NSA στη Γιούτα. Επρόκειτο για μία διαμαρτυρία για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Την πρωτοβουλία για την πτήση, η οποία μάλιστα κράτησε μία ώρα, είχαν η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ακτιβιστές των ψηφιακών δικαιωμάτων της Electronic Frontier Foundation και μια συντηρητική πολιτική οργάνωση, η Tenth Amendment Center.
Στο αερόστατο, το οποίο ανήκει στην Greenpeace, αναγραφόταν:
"Παράνομη Κατασκοπεία από την NSA".
Όπως ήταν επόμενο το γεγονός προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση των ΜΜΕ τα οποία προσπάθησαν να μάθουν παραπάνω για το συμβάν. Ωστόσο, η προσπάθειά τους δεν είχε αποτέλεσμα. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη στο πρακτορείο Ρόιτερς, η υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει.
Λίγο αργότερα, σε μία άκρως τυπική και περιεκτική ανακοίνωση, εκπρόσωπος της NSA δήλωσε, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον εναέριο χώρο πάνω από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας.
"Το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί κομματικό ζήτημα. Αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Μάικλ Μπόλντιν, επικεφαλής της οργάνωσης Tenth Amendment Center.
"Αυτή η συμμαχία προσφέρει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον, διότι αποδεικνύει ότι άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα προτίθενται να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να εργαστούν από κοινού".

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/organwseis_aktivistwn_petaksan_me_aerostato_panw_apo_ta_kentrika_grafeia_ths_nsa.2871266.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου