Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού έξι απεργοί πείνας



Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν έξι κρατούμενοι μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίασαν, καθώς συνεχίζουν για έκτη ημέρα την απεργία πέινας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Οι κρατούμενοι ζητούν να τους εξετάσει γιατρός, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη.

Ο  ένας απεργός κρατούμενος είναι από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα και οι υπόλοιποι πέντε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο δεν επιτρέπει την είσοδο εθελοντών ιατρών.
«Σε πολλές φυλακές οι κρατούμενοι καταγγέλουν πως δεν υπάρχουν γιατροί ώστε να εξετάζονται οι απεργοί κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων.
Στο μεταξύ, η απεργία πείνας συνεχίζεται, ενώ συμμετέχουν σε αυτή, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πάνω από 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές όλης της χώρας.
Πανούσης: Τιμωρητική μεσαιωνικού τύπου φυλακή
«Μπορεί να υπάρχουν 4-5 επικίνδυνοι, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι φύλαξης. Να φτιάχνεις, όμως, τέτοια τιμωρητική, μεσαιωνικού τύπου φυλακή για να βασανίζεις παιδιά είκοσι χρονών, τι νόημα έχει. Μιλάμε για πολιτισμό και να γυρίζουμε αιώνες πίσω;», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ, «δεν θα ψηφίσει φυσικά το εν λόγω νομοσχέδιο», και εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο δύσκολα θα περάσει, καθώς «υπάρχουν βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαφωνούν».

http://tvxs.gr/news/ellada/sto-nosokomeio-korydalloy-eksi-kratoymenoi-apergoi-peinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου