Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Εμφύλιος» μεταξύ των ελεγκτών της τρόικας για Τσίπρα Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/399070/emfylios-metaxy-ton-elegkton--tis-troikas-gia-tsipra#ixzz2rxBf00zX

«Εμφύλιος» μεταξύ των ελεγκτών  της τρόικας για Τσίπρα

-Αμετακίνητος ο Κάρας-Τον «άδειασε» ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ
Διάσταση παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών Ότμαρ Κάρας και Χοάμ Νγκόκ που βρίσκονται στην Αθήνα για τη διερεύνηση του ρόλου της τρόικας, ως προς την εκτίμησή τους για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στο Στρασβούργο, στη συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ούτε διόρθωση σε σχέση με χτες δήλωσε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρας μετά από παρατήρηση του παρευρισκομένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι ο κ. Κάρας ανασκεύασε και διόρθωσε τη χτεσινή δήλωσή του.
Ωστόσο, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κάρας είπε ότι μας έδωσε ένα κείμενο και τη στήριξή του στο έργο μας. Πρόθεσή μου δεν είναι να ερμηνεύσω ή να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα είπε ο κ. Κάρας.
karas1
Το «άδειασμα»
«Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον επικεφαλής της ομάδας των ελεγκτών, Οτμάρ Κάρας.
«Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.
karas2
«Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Κάρας»
Επίθεση κατά του κ. Καράς εξαπέλυσαν με κοινή τους δήλωση οι Ν. Χουντής, Ν. Βαλαβάνη, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας κατηγορώντας τον για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του κ. Τσίπρα.
Στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για ερωτηματικά που εγείρουν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου.
Όπως αναφέρουν, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο κ. Κάρας είναι εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, «δηλαδή του κόμματος της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά στην Επιτροπή», ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.
Όπως επισημαίνουν ότι με τους ισχυρισμούς αυτούς μπερδεύτηκε και η μεταφράστρια η οποία νόμισε ότι ο κ. Κάρας μπέρδευε το όνομα του κ. Τσίπρα με την Κύπρο (στην αγγλική προφορά).
skourletis
Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη η επίθεση του Κάρας
Για χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση από τον κ. Κάρας έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δεν σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι στην συνάντησή τους στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.
«Τις εναλλακτικές προτάσεις τις καταθέτουμε στον ελληνικό λαό πρώτ' απ' όλα. Αυτός αποφασίζει για την τύχη του όχι ο κ. Κάρας και η τρόικα» τόνισε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/399070/emfylios-metaxy-ton-elegkton--tis-troikas-gia-tsipra#ixzz2rxBJo3bs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου