Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

(Να πως τα τσιράκια της Μέρκελ στηρίζουν Σαμαρά, παρότι: αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους τότε η λιτότητα θα συνεχιστεί για πολλές ακόμη δεκαετίες

Othmar Karas: Είπε τον Τσίπρα "Τσίπρεν" και όλοι νόμιζαν ότι μιλά για την Κύπρο



Othmar Karas: Είπε τον Τσίπρα "Τσίπρεν" και όλοι νόμιζαν ότι μιλά για την Κύπρο
Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Othmar Karas πέταξε τη βόμβα του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, πέρασε όμως αλώβητος από τα σκάγια, καθώς οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και η Ασημίνα Ξηροτύρη της Δημοκρατικής Αριστεράς νόμισαν ότι αναφέρεται στην Κύπρο (Zypern) και όχι στον Τσίπρα.


Ο Othmar Karas αποκάλυψε πως συναντήθηκε στο Στρασβούργο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περίπου μία ώρα, αλλά το μόνο που άκουσε από τον «Τσίπρεν», όπως τον ονομάτισε (σ.σ. εδώ οι Βουλευτές και η μεταφράστρια μπερδεύτηκαν νομίζοντας πως μιλάει για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Κύπρου) ήταν ότι το κόμμα του θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. «Μόνο αυτό και καμία άλλη πρόταση δεν ακούσαμε», είπε ο Αυστριακός, καρφώνοντας τον Τσίπρα - Τσίπρεν.

«Για την Κύπρο μίλησε και όχι για τον Τσίπρα. Είστε με τα καλά σας; Θα αναφερόταν έτσι απροκάλυπτα στον Τσίπρα και δεν θα του είχα μιλήσει; Θα τον είχα πετάξει με τις σφαλιάρες έξω!» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαμένος κι αυτός στη μετάφραση. «Θα κάνετε πάλι τα ίδια που κάνατε σήμερα με τον Γλέζο, που άλλα είπε ο άνθρωπος και άλλα πήγατε και γράψατε; Τα παπαγαλάκια άρχισαν πάλι;» συμπλήρωσε εκνευρισμένος ο βουλευτής.

«Όχι, βρε παιδιά, Κύπρο είπε, τι δουλειά έχει ο Τσίπρας; Αλλά και πάλι δεν κόλλαγε τη συγκεκριμένη στιγμή η αναφορά στην Μεγαλόνησο» συμπλήρωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Κι ενώ ο Οthmar Karas είχε αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο, και σε κεντρικό ξενοδοχείο απολάμβανε το πλούσιο δείπνο με τους συναδέλφους του, στους διαδρόμους της Βουλής είχε στηθεί ένα επικοινωνιακό αλαλούμ.

Ποιον εννοούσε ο ποιητής; Μια ομάδα δημοσιογράφων ανέτρεξε στο αρχείο της Βουλής και μια δεύτερη στο κεντρικό ξενοδοχείο.

«Δεν ρωτάμε μια χώρα ,αλλά έναν άνθρωπο» αναφώνησε προκλητικά ο Αυστριακός στους δημοσιογράφους που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, διευκρινίζοντας πως μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και τη συνάντηση που είχαν στην πρωτεύουσα της Αλσατίας.

Και η δεύτερη ομάδα ακούγοντας το σχετικό απόσπασμα κατέληξε, όχι στην Κύπρο, αλλά στην Κουμουνδούρου. «Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Ευρωβουλευτής. Σε εκείνη τη συνάντηση ο Τσίπρας του έδωσε ένα φάκελο με τα στοιχεία και δεν είπαν τίποτα άλλο. Ήταν στις 11 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει η Εξεταστική για τον ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα. Είκοσι λεπτά ήταν όλο κι όλο το τετ- α- τετ. Και τι να του έλεγε ο Τσίπρας στον Καράς αφού η επιτροπή δεν είχε αναλάβει ακόμη καμιά πρωτοβουλία; Τα παπαγαλάκια όμως του Μαξίμου έσπευσαν δύο ώρες νωρίτερα να πουν αυτό που θα έλεγε μετά από δύο ώρες και με νεφελώδη τρόπο ο Οthmar Karas» διευκρινίζει από την πλευρά της η Κουμουνδούρου.

«Θα τα πω και αύριο» επανέλαβε λακωνικά ο Αυστριακός.

Και μπορεί ο Othmar Karas να έκανε τον Κινέζο στην επιτροπή, ο Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ όμως μίλησε πολύ καθαρά στην επιτροπή λέγοντας πως αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους τότε η λιτότητα θα συνεχιστεί για πολλές ακόμη δεκαετίες

.http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/othmar-karas-ipe-ton-tsipra-tsipren-ke-oli-nomizan-oti-mila-gia-tin-kipro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου