Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

(Τετ. 29/1/14 - 10:32)
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (1/2) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25Η AGROTICA
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Kλιμακώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες τις πανελλαδικές τους κινητοποίησεις, που ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου. Τα τρακτέρ τους βγαίνουν στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας, ενώ διοργανώνονται και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας (βλ. παρακάτω). Σύμφωνα με πληροφορίες,μάλιστα, τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν, με στήσιμο μπλόκων στους δρόμους.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει στις 14:15 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Η αντιπροσωπεία αναμένεται να θέσει στον υπουργό τα αιτήματα της κινητοποίησης των αγροτών, με αιχμή τις προωθούμενες φορολογικές διατάξεις.
Από την κατάληξη της συνάντησης, αλλά και το περιεχόμενο των διατάξεων που θα τεθούν προς ψήφιση την Πέμπτη(30/1) στη Βουλή θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών.
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τσαυτάρης θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο, και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής. Εκτός από την απόσυρση των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου.
Στο πεδίο των κινητοποιήσεων, το Σάββατο (1/2) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη παναγροτικό συλλαλητήριο, με αφορμή την 25η Agrotica.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠ'ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Στον Πύργο οι αγρότες πραγματοποίησαν την Τρίτη(28/2) το πρωί κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πύργου. Απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου ενάντια στην είσπραξη των χαρατσιών στην Υγεία που έρχονται ως συνέχεια στα φορολογικά και γενικότερα χαράτσια που και αυτοί με τις οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν. Παράλληλα καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων που παρατάσσονται στον κόμβο της Μαραθιάς.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχωρούν την Τετάρτη, στις 10 π.μ., οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχάνων και Αστερουσίων, ενώ στις 12.30 μ.μ. θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στις Αρχάνες.
Στην Πέλλα, καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ στα χωριά στην περιοχή της Σκύδρας.
Στην Πιερία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στις πλατείες τηςΒροντούς, του Αγίου Σπυρίδωνα και της Κονταριώτισσας.
Στις Σέρρες, οι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Καπετάν Μητρούση και σε όλες τις πλατείες των χωριών του δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Στον Εβρο,αποφασίστηκε συγκέντρωση των τρακτέρ στο μπλόκο στο ύψος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φλεβάρη.
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15077:agrotes-kinhtopoihseis&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου