Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε εικονολήπτη


Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν εικονολήπτης τοπικού μέσου δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μην φαίνονται πρόσωπα.


Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκο Γόντικα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό που έγγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει».

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη Νικόλαος Σκαντζός με δηλώσεις τους ανέφερε ότι για δεύτερη φορά δίνουν αίμα και πρόθεσή τους είναι να δώσουν αίμα στα πλαίσια της νομιμότητας για τον συνάνθρωπο, ενώ έκανε λόγο για πρόκληση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος του νοσοκομείου και η αιμοδοσία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σε δηλώσεις ανέφερε ότι - η παρουσία τους - ανάγκασε να δώσουν αίμα όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς να αναγράφεται τίποτα ιδιαίτερο στις φιάλες αίματος.

Ο Νίκος Γόντικας κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής χειροδίκησαν κι έσβησαν το βίντεο του εικονολήπτη, τονίζοντας «να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δοσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες.

Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, σημειώνει ότι, «η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της».

Προσθέτοντας πως, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Ακούστε τι δήλωσε στο arcadiaportal ο πρόεδρος του ΙΣΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης:


http://www.zougla.gr/greece/article/meli-tis-xrisis-avgis-epite8ikan-se-ikonolipti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου