Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των δημάρχων στην Κλαυθμώνος




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 12.00 το μεσημέρι περίπου 400 δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί υπάλληλοι κα
θώς και εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στις 13.00 μεταξύ των συγκεντρωμένων και των δυνάμεων των ΜΑΤ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δέχθηκε μόνο μία μικρή αντιπροσωπεία από τους δημάρχους, γεγονός που εξόργισε τους διαδηλωτές, οι οποίοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.



Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υπουργό και σύμφωνα με όσα δήλωσαν, ο κ. Γιαννίτσης τούς διαβεβαίωσε πως τα αιτήματά τους θα εξεταστούν από τη νέα κυβέρνηση. Ωστόσο, οι δήμαρχοι θεωρούν ότι η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας είπε τα εξής:

«Σήμερα η ΠΕΔΑ ξεκίνησε έναν αγώνα διαρκείας για τις άδικες περικοπές που γίνονται  στην αυτοδιοίκηση. ο αγώνας ξεκινάει απο σήμερα.Την Πέμπτη ξανασυναντιόμαστε για να να αποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα αυτού. Τα αιτήματα είναι οικονομικά. τα τελευταία  δύο χρόνια έχουν γίνει περικοπές 50% περίπου.Δε μπορεί πλέον η αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει  με τα κονδύλια αυτά και τις περικοπές που κάνουν. Θα οργανωθούμε, σήμερα ήταν η αρχή. Έγιναν  κάποιες πράξεις βίας χωρίς λόγο. 

Εμείς ζητήσαμε να ανεβούμε πάνω (Υπ. Εσωτ) να δούμε τον υπουργό μαζί με το προεδρείο, και όλοι είδαμε τι συνέβη. Αν σκεφτεί κανείς οτι ο δήμος Καισαριανής τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούσε 2-3 εκατ.ευρώ ελειμμα, καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι περικοπές αυτες. Εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με νοικοκύρεμα, αλλά αυτοί με κόντρα περικοπές δε μας αφήνουν. αυτο το πράγμα δεν βγαίνει πουθενά».

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος με τα αυτοκίνητα του δήμου.



Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη μη απόδοση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 και τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, καθώς η μείωση -όπως σημειώνουν- απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων.

Δείτε τι δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.



Υπενθυμίζεται πως οι δήμοι της Αττικής έχουν κλείσει από τις 11.00 το πρωί και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι τις 15.00.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη



http://www.zougla.gr/greece/article/diamartiria-dimarxon-stin-klaf8monos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου