Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πανελλαδική και παν-ιατρική απεργία την Τετάρτη


  
Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση, την ίδια ημέρα, του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.



«Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης», σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), «είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο».


Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία, με τις οποίες καταργούνται 50 νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».


Να συμμετάσχουν στην απεργία καλεί τα μέλη του και το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (Ι.Σ.Α.).


Στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.


Το κοινό επιστημονικό μέτωπο γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις 18.00 το απόγευμα συλλαλητήριο και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.


Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15:00 συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, (Βασ. Σοφίας 2).

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου