Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΕΕΔΥΕ - Σωματεία και Φορείς: «ΣΥΡΙΖΑίοι τσιράκια των ΝΑΤΟικών» − ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: JACKALS με προβιά αριστερού - Συνεκπαίδευση στα εγκλήματα της άρχουσας τάξης (3 VIDEO - 17 ΦΩΤΟ)

 

*
 

ΕΕΔΥΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συγκέντρωση καταδίκης της κοινής άσκησης Ελλάδας - ΗΠΑ έγινε στο Ελληνικό
Παρασκευή 02/11/2018 - 17:22 - Ενημέρωση: Παρασκευή 02/11/2018 - 22:44
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Νοέμβρη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)στην πύλη του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό καταγγέλλοντας την άσκηση «Jackal Stone 2018», που διεξαγόταν εκείνη την ώρα, στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στο αεροδρόμιο.
«Δακτύλιος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα – Αμερικανοί κομάντος μέσα στην Αθήνα για την «Jackal Stone 2018» – Ηχηρή παρουσία από την ειδική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΚΑΜ και ΜΥΑ, μαζί με στοιχεία των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του αμερικανικού στρατού.
Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη), μια ακόμα απόδειξη της ολοένα βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.














Το αγωνιστικό παρών έδωσαν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Δημητρίου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγ. Δημητρίου, οι Σύλλογοι Γυναικών Αργυρούπολης, Ελληνικού, Π. Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας. Ακόμα παραβρέθηκαν ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της «Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης άνοιξαν πανό με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και δύο από αυτά αναρτήθηκαν σε φράκτη. Ακούστηκαν συνθήματα όπως
  • «Ούτε ασκήσεις, ούτε συνεργασία, δε θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία»
  • «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». 
Νεολαίοι έγραψαν συνθήματα στην άσφαλτο και σε τοίχους:
  • «Φονιάδες των Λαών Αμερικανοί»
  • «Έξω το ΝΑΤΟ»
  • «ΣΥΡΙΖΑίοι τσιράκια των ΝΑΤΟικών»:
*
Ακόμα χαιρετισμό απεύθυνε η Λία Σάλτου εκ μέρους των φορέων της περιοχής της Νότιας Αθήνας, Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα που κατήγγειλε την άσκηση, επισήμανε ότι κάθε συμμετοχή της χώρας στα σχέδια των μακελάρηδων
«μας καθιστά στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη ζωή των οικογενειών μας και των παιδιών μας»:
Η ομιλία του Σταύρου Τάσσου
«Αυτές τις μέρες από το βόρειο ως το νότιο άκρο της Ευρώπης οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, αλλά και η ΕΕ πραγματοποιούν ασκήσεις - πρόβες πολέμου.
Στο βορρά, στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας πραγματοποιείται η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η «TRIDENT JUNCTURE18», με περίπου 50.000 συμμετέχοντες από 31 συμμαχικές χώρες και εταίρους, 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και πάνω από 10.000 οχήματα. Η ελληνική πλευρά συμμετέχει με 4 «F-16» και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της 337 Μοίρας από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, και σημαντικό αριθμό ανώτερων αξιωματικών και των τριών όπλων.
Στόχος της άσκησης «TRIDENT JUNCTURE 18» είναι η επίδειξη δύναμης στη Ρωσία, και αφορά τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που είναι και η αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Στο άλλο άκρο, το νότο, πραγματοποιείται στη χώρα μας η άσκηση «JACKALSTONE 2018», που είναι η μεγαλύτερη «αντιτρομοκρατική» άσκηση που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο. Βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες.
Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν η ΕΚΑΜ από την Ελληνική Αστυνομία, η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και μονάδες Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του αμερικανικού Στρατού.
Όπως διαφημίζεται η άσκηση "Jackal Stone", όπου και αν γίνεται, πέρυσι έγινε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, και πρόπερσι στη Γεωργία, σαν στόχους έχει την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη. Αλήθεια; και αν είναι έτσι για ποιους; Μα για το κεφάλαιο και τους αστούς, δηλαδή το 1% του πληθυσμού, του οποίου το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι, ώστε αυτοί να μπορούν αδιατάρακτα να εκμεταλλεύονται το 99% του πληθυσμού, που σημαίνει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ανασφάλεια, αστάθεια και πόλεμο.
Όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά και η ΕΕ, μιλούν για τρομοκρατία, και "ασύμμετρες" απειλές, πασπαλισμένες με τη δήθεν προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές, στην πραγματικότητα δεν αναφέρονται μόνο, ούτε κυρίως στην Ισλαμική τρομοκρατία, που αυτοί άλλωστε εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν, και συνεχίζουν να το κάνουν όταν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα τους. Όσο για την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές ποσώς τους ενδιαφέρει, και αυτό φαίνεται και από τα κονδύλια που διαθέτουν για αυτό σκοπό. Ο πραγματικός τους στόχος είναι το λαϊκό κίνημα και όποιος αντιστέκεται στα σχέδια τους, ο εχθρός λαός όλων των ιμπεριαλιστών.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή μας, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στρατιωτικοποιεί παραπέρα τα Σώματα Ασφαλείας και ενσωματώνει τους μηχανισμούς της Πολιτικής Προστασίας στα επικίνδυνα επιχειρησιακά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που στην ουσία αποτελούν πρόβες πολέμου, ενάντια τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στους άλλους λαούς της περιοχής.
Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης στη χώρα μας, η ΕΕΔΥΕ, αγωνίζεται μαζί με τα άλλα ταξικά κινήματα και δυνάμεις, για:
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να επιστρέψουν όλοι οι ένστολοι από αποστολές στο εξωτερικό.
Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις, και να καταργηθεί κάθε είδους συμφωνία, που επιτρέπει τη χρήση ελληνικού εδάφους, θάλασσας και αέρα από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το ΝΑΤΟ και ΕΕ ήταν και είναι επιθετικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που διέπραξαν και διαπράττουν εγκλήματα ενάντια στους λαούς και στην ειρήνη.
Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή σ' αυτούς όχι μόνο ασφάλεια, ευημερία και ειρήνη δεν εγγυάται στους λαούς, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρήνη και ευημερία των λαών είναι με την ανατροπή του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού και με την εργατική τάξη στην εξουσία.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη δράση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλά και σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις των άλλων χωρών.
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
https://zbabis.blogspot.com/2018/11/EEDYE-SYRIZAIOI-tsirakia-ton-NATOikon-SYRIZANEL-Synekpaidefsi-sta-eglimata-tis-arhousas-taxis-SYRIZANEL-JACKALS-me-provia-aristerou-Synekpaidefsi-sta-eglimata-tis-arhousas-taxis-3video-17foto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου