Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

(Αυτός είναι Πρωθυπουργός)! Αμόρφωτος....Μπέρδεψε ο Τσίπρας τους 2 παγκόσμιους πόλεμους. Απαράδεκτη ερμηνεία του φασισμού


Σήμερα ο Τσίπρας εκπροσώπησε την χώρα, με την θεσμική του θέση ως Πρωθυπουργού, σε εορτασμούς για την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, και αποφάσισε να μας ποστάρει στα social media το μήνυμα του.....

Στο πρώτο μέρος αναφέρεται στον Χίτλερ και στον Μουσολίνι,  πρωταγωνιστές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και σε φοβισμένες κοινωνίες. Δηλαδή καμία σχέση με τον σκοπό της παρουσίας του, τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Στο τέλος αναφέρεται στο ένας πόλεμος που δεν κέρδιζε κανείς, και εκεί όντως αναφερόταν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο που στο Δυτικό Μέτωπο τα αντίπαλα στρατόπεδα είχαν κολλήσει για χρόνια στα ίδια χαρακώματα.

Εντύπωση κάνει αναφερομένος στον φασισμό Χίτλερ και Μουσολίνι, το ξέπλυμα που κάνει στις άρχουσες τάξεις Γερμανίας, Ιταλίας τότε για τις ευθύνες τους, για το φαινόμενο του φασισμού. Ήταν ανυπόληπτες λέει (και έτσι  επωφελήθηκε ο Χίτλερ.....).

Μιλάμε για την ιστορική ανακρίβεια του αιώνα...Μα οι άρχουσες τάξεις Γερμανίας και Ιταλίας ανέβασαν τους φασίστες στην εξουσία (Οι Γερμανοί Βιομήχανοι τον ανέδειξαν από έναν "τρελό" σε ηγέτη), στον πανικό τους όταν η εργατικές τάξεις προσπάθησαν να βρεθούν στο προσκήνιο, κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου.

https://anemosantistasis.blogspot.com/2018/11/2.html#_140421_image_0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου