Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Προς συριζαίους: “Χτες γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο και κάνετε ακριβώς τα ίδια... Είμαι 14 χρονών κι είμαι εγκληματίας;;;”


Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που μαθητές μπήκαν στο γραφείο του Γαβρόγλου στο Υπουργείο Παιδείας -που είχε κλειδωθεί μέσα για να μην τους συναντήσει- και διάφορα Συριζοτρόλ προσπαθούσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι παρέμεινε ψύχραιμος και διαλλακτικός. Σήμερα είχαμε άλλο ένα επεισόδιο στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματισεί εκδήλωση και πολιτική ομιλία του Γαβρόγλου για το νέο εξεταστικό σύστημα στα Λύκεια, που δείχνει πόσο “διαλλακτικός” και “ανοιχτός στο διάλογο” είναι ο Υπουργός.
Έξω από το χώρο της εκδήλωσης (2ο ΓΕΛ Συκεών) καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώσεις καθηγητών, γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το χώρο κι η “διαλλακτική” τους απάντηση
ήταν η χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου-λάμψης, ενώ παράλληλα απαγόρευσαν την είσοδο στο σχολείο ακόμα και σε εκλεγμένους μαθητές -ενώ υποτίθεται πως γι’ αυτούς και τη δική τους “ενημέρωση” γινόταν η εκδήλωση.
Είναι χαρακτηριστικό πως κινητοποιήθηκε μια κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ για να “προστατεύσει το Γαβρόγλου” από 50 διαδηλωτές και να τους κρατήσει όχι απλά έξω, αλλά εκατό μέτρα μακριά από το σχολείο όπου θα γινόταν η εκδήλωση, με ρίψη χημικών…
Εξίσου χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο του 902, αμέσως μετά τη χρήση χημικών, όπου μια μαθήτρια διαμαρτύρεται για τη χρήση ωμής βίας από τις δυνάμεις καταστολής κι ακούγεται να λέει: “χτες γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο και κάνετε ακριβώς τα ίδια. Είμαι 14 χρονών κι είμαι εγκληματίας;”.
Με άλλα λόγια, στην πολιτική ηγεσία δεν αρκεί απλά να εξασφαλίσει ένα περιβάλλον ασφαλείας, χωρίς αντίλογο, αλλά φροντίζει να εμπλουτίζει το “διάλογο” με τις κλασικές συνταγές της καταστολής, όπως κάνει διαχρονικά κάθε αστική κυβέρνηση.
Πληροφορίες από voria.gr και 902.gr
http://tasosnastos.blogspot.com/2018/11/14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου