Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ηράκλειο: Σοκ από την εικόνα ενός άστεγου

Ηράκλειο: Σοκ από την εικόνα ενός άστεγου
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος από εμάς συναντά έναν άστεγο να κοιμάται σε πάρκα και πλατείες. Τέτοιες εικόνες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την χώρα.

Όσες φορές όμως και να αντικρούσει κανείς μια αντίστοιχη φωτογραφία δεν θα σταματήσει να είναι μια εικόνα «γροθιά στο στομάχι»

Όταν μάλιστα βλέπεις έναν άστεγο να κοιμάται στην άκρη του δρόμου εκτός από θλιβερή είναι και άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα του ηλικιωμένου ανθρώπου.





Όπως βλέπεται κι εσείς στις φωτογραφίες ο άστεγος άνδρας ,κοιμάται δίπλα σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με το σώμα κολλημένο στο χώμα. Σκεπασμένος με μία λεπτή κουβέρτα για να προστατευτεί από το κρύο.

Είναι όμως άκρως επικίνδυνο καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή κάποιο άλλο εμπόδιο για να τον προστατεύσει από διερχόμενα οχήματα.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και δεν είναι εύκολο να τον αντιληφθεί κανείς.

Ίσως βέβαια αυτός να είναι και ο λόγος που το επέλεξε.

Ο δρόμος αυτός είναι ο παράλληλος της Λεωφόρου Κνωσού. Καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες οχήματα ενώ κάποιοι μάλιστα σταθμεύουν εκεί τα οχήματα τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται στους 119, 43 από τους οποίους ζουν στον δρόμο, 21 σε δομές και 55 σε υποστηριζόμενα δωμάτια.

Πηγή: cretapost.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/iraklio-sok-i-ikona-enos-astegou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου