Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πέρασαν 24 χρόνια από τη μέρα που σίγησε η τρομπέτα του «Αττίλιο»

Πέρασαν 24 χρόνια από τη μέρα που σίγησε η τρομπέτα του «Αττίλιο»

Πέρασαν 24 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Δουρίδα, του γνωστού σε όλους μας «Αττίλιο». 

Η πιο διάσημη τρομπέτα των ελληνικών γηπέδων σίγησε σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου του 1994, σε ηλικία 52 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ο άνθρωπος-σύμβολο του «Γ. Καραϊσκάκης» που ξεσήκωνε τον κόσμο μετά το σάλπισμά του και άκουγε την ιαχή «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός…» ή «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς...», ανάλογα με το ποια ομάδα αγωνιζόταν, γεννήθηκε το 1942 στην κατεχόμενη Αθήνα.


Όλη την εβδομάδα μάζευε το χαρτζιλίκι για να καταφέρει να μπει στο «Καραϊσκάκη» και να δει από κοντά τον Ολυμπιακό. 

Ήταν φοιτητής της Ιατρικής, αλλά παράτησε τις σπουδές του στο 4ο έτος, για να αφοσιωθεί στην ομάδα του Πειραιά την οποία και «υπηρέτησε» για περισσότερα από 40 χρόνια. 

Οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει ότι τα πνευμόνια του δε θα αντέξουν, όμως εκείνος απαντούσε ότι δεν τον ενδιαφέρει, αφού ζει μόνο για τον Ολυμπιακό. 

«Αττίλιο» βαφτίστηκε μία Κυριακή, όταν έσπρωχνε όποιον έβρισκε μπροστά του για να φτάσει στη θέση του, στο κάγκελο της εισόδου της Θύρας 7. «Σιγά ρε φίλε! Ποιος είσαι, ο Αττίλιο», του είπε κάποιος λόγω του γνωστού παλαιστή και έτσι το προσωνύμιο του έμεινε. 

Τελικά το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου του 1994 έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος. Στην τελευταία του κατοικία συνοδεύτηκε από χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι συνόδευσαν το κόκκινο φέρετρο. 



Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

https://www.zougla.gr/sports/podosfero/olimpiakos/article/perasan-24-xronia-apo-ti-mera-pou-sigise-i-trompeta-tou-atilio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου