Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν προς μουσουλμάνους: Να σέβεστε την ελληνική σημαία και τα σύνορα

Ερντογάν προς μουσουλμάνους: Να σέβεστε την ελληνική σημαία και τα σύνορα
 Για πρώτη φορά Τούρκος επίσημος στη Θράκη δεν μίλησε για τουρκική μειονότητα αλλά για μουσουλμάνους που ζουν στην περιοχή και είναι Τούρκοι, Πομάκοι και Ρομά. 


Επισημαίνεται αυτό το στοιχείο διότι ο Ταγίπ Ερντογάν υιοθέτησε μια πάγια ορολογία που χρησιμοποιεί η ελληνική διπλωματία εδώ και δεκαετίες και σύμφωνα με την οποία η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από τρία μεγάλα σύνολα εθνικά. Τους Πομάκους που είναι σλαβόφωνοι από καταγωγή, τους Ρομά οι οποίοι ομιλούν τις δικές τους διαλέκτους και τους τουρκογενείς οι οποίοι ομιλούν την τουρκική. 


Απευθυνόμενος λοιπόν στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο που επισκέφθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους παρισταμένους να σέβονται την ελληνική σημαία και τα σύνορα της χώρας τους «όπως εμείς την Τουρκία σεβόμαστε τα σύνορα μας και τη σημαία μας» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα «οφείλεται να συνεισφέρεστε με την οικονομική σας δραστηριότητα και το εμπόριο στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας διότι όσο ισχυρότερη είναι αυτή τόσο ισχυρότεροι θα γίνετε και εσείς» για να καταλήξει «δεν θέλουμε να αφομοιωθείτε, θέλουμε όμως να ενσωματωθείτε στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας». 

Δείτε φωτογραφίες και video από την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο

 

Ο Ερντογάν μοιράζει δώρα σε παιδιά που βρίσκονται στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου: 


http://www.zougla.gr/greece/article/erntogan-pros-mousoulmanous-tis-8rakis-na-seveste-tin-eliniki-simea-ke-ta-sinora-tis-eladas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου