Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Για όσους αμφισβητούν τα άμεσα ανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης

Και για όσους/ες ισχυρίζονται ότι δεν είναι άμεσα τα ανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης σε όσους είναι «παραβάτες» του κοινού ποινικού δικαίου, έρχεται σήμερα το περιστατικού με τον δικηγόρο –  και μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.- Τάκη Ζώτο να τους διαψεύσει.

Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας περιγράψει –σε κείμενο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- τι ακριβώς του συνέβη:

Με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Καρπενησίου μου απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος ( δηλ του τοιχείου από όπου έσβηνα τα ναζιστικά σύμβολα της χρυσής αυγής) προς δόξα της νομικής «επιστήμης», αλλά δυστυχώς για την ένδοξη ελληνική αστυνομία διέφυγα την αυτόφωρη διαδικασία και την διανυκτέρευση στο κρατητήριο του οικείου ΑΤ λόγω δικηγορικής ιδιότητας.

Μαθαίνω με ευχαρίστηση ότι και στα Χανιά αρνούνται να νοικιάσουν γραφεία στην εγκληματική οργάνωση.
Ποτέ και πουθενά δημόσιο χώρο, χρόνο, χρήμα στην εγκληματική οργάνωση.

Σχετικό ρεπορτάζ ενημερωτικού ιστότοπου αναφέρει!
Ελεύθερος με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, αφέθηκε πριν λίγη ώρα ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που έβαφε με σπρέι συνθήματα της Χρυσής Αυγής στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο NEWS 24/7, o κ.Ζώτος επισκέφτηκε το Καρπενήσι -τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του- όταν είδε σε τοίχο στην είσοδο της πόλης γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής μαζί με σβάστικες. Σήμερα, όπως μας είπε, αγόρασε σπρέι και πήγε να σβήσει τα συνθήματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.

"Ο Δήμος κακώς άφησε τα συνθήματα τόσες μέρες και δεν τα έσβησε. Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί." μας είπε.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_617.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου