Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ριζοσπάστης κατά Σκουρλέτη: «Πήραν απάντηση οι αθλιότητές του»



Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, εξαπολύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, εναντίον του ΠΑΜΕ.
Η εφημερίδα, κάνει λόγο για «προβοκάτσια» και «απύθμενο» θράσος από τον υπουργό, ενώ σε μακροσκελές δημοσίευμα της με τίτλο «Πήραν απάντηση οι αθλιότητες του», καταγράφει τις τοποθετήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Θ. Παφίλη και του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, κατά του Π. Σκουρλέτη.
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», αναφέρεται:

«Την προβοκάτσια και το απύθμενο θράσος επιστράτευσε ξανά χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας την ενόχληση της κυβέρνησης από τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που χαλάνε τη «σούπα» κυβέρνησης – κεφαλαίου και δεν δέχονται τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε τις αθλιότητες περί «ολισθηρού δρόμου του ΚΚΕ» και «αντισυγκεντρώσεων», με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής. Ισχυρίστηκε ότι το «αναπτυξιακό συνέδριο» δεν ήταν φιέστα, αλλά «διάλογος», φτάνοντας στο σημείο ψευδώς να πει ότι το ΚΚΕ δεν είχε οργανώσει ανάλογη κινητοποίηση επί κυβέρνησης ΝΔ. Ανέφερε πως η συγκέντρωση των συνδικάτων ήθελε να ακυρώσει μια «συζήτηση διαλόγου» και πως μαζεύτηκαν τρία πούλμαν «με ξενόφερτους φοιτητές και με συνδικαλιστικά στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα», προσπαθώντας προφανώς να απαξιώσει με ψέματα την πρωτοβουλία των συνδικάτων.
Αμεση ήταν η απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, με αποτέλεσμα ο Π. Σκουρλέτης να καταφύγει στριμωγμένος στην ανοιχτή προβοκάτσια, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμαρχος Πάτρας αρνείται τάχα να δώσει Μέτρα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην απλή αναλογική στους δήμους κ.ά.
Πληρωμένη απάντηση από τον Δ. Κουτσούμπα
Πληρωμένη απάντηση στις κυβερνητικές αθλιότητες έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε:
«Δεν πρόκειται να σας σώσουν οι γελοιότητες κάποιων υπουργών σας που ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις, στη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των σωματείων ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική, με την προβολή ταυτόχρονα των δικών τους αιτημάτων και προτάσεων, άσχετα αν συμφωνείτε, που δίνουν απάντηση και ανακούφιση μόνιμη και πραγματική στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
Εκτός κι αν σκέφτεστε μαζί με το χτύπημα στην απεργία, να βάλετε στο γύψο και τις συγκεντρώσεις!
‘Η να επιτρέπετε μόνο όσες εσείς εγκρίνετε…
Και, μάλιστα, σήμερα είχαμε νέες αθλιότητες από υπουργούς της κυβέρνησής σας, ότι τάχα το ΚΚΕ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την απλή αναλογική στην Τοπική Διοίκηση, όπως και ότι ο δήμος Πάτρας δεν εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες.
Προτείνουμε να πείτε στους συνεργάτες των υπουργών σας να τους ενημερώνουν καλύτερα, για να μην εκτίθενται και συμπεριφέρονται μέσα στο κοινοβούλιο ως τρολ του διαδικτύου. Για τη μεν απλή αναλογική – όταν και εφόσον την φέρει κι αν είναι απλή και άδολη – έχουμε πει, εδώ και χρόνια αν δεν το ξέρετε, ότι το ΚΚΕ θα την ψηφίσει, ως μέτρο για την ισοτιμία της ψήφου και όχι ως εργαλείο για άλλου είδους συμπράξεις, συνεργασίες, όπου εσείς θα δυσκολεύεστε και θα ψάχνετε δεξιά αριστερά να βρείτε συμμάχους, όπως θέλετε εσείς και όπως επιδιώκετε άλλωστε, και το ξέρει πάρα πολύ καλά ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι σας.
Για το δε δήμο Πάτρας, σας ενημερώνουμε ότι ο Πελετίδης εφαρμόζει ήδη το μέτρο και με το παραπάνω, όμως ταυτόχρονα λέει ότι κάνετε παροχές με ξένα κόλλυβα, γιατί βάζετε τους δήμους να τα πληρώνουν. Αλλά δεν σας ενοχλεί αυτό με τον Πελετίδη, άλλα σας ενοχλούν, που τα ξέρει καλά ο λαός της Πάτρας. Και για τη δουλειά του και για το έργο του και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για τις διεκδικήσεις του και γι’ αυτά που σας καταμαρτυρά και που έχει απόλυτο δίκιο και γι’ αυτό έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού εκεί στην πόλη».
«Διαστημικό» το θράσος της κυβέρνησης
Απάντηση στις κυβερνητικές αθλιότητες έδωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Τόνισε ότι είναι «διαστημικό το θράσος» η κυβέρνηση να φέρνει, σαν τον κλέφτη, τροπολογία για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, να στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα, να στέλνει το λαό στον Καιάδα, να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και να κατηγορεί αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει αντισυγκεντρώσεις και πως η συγκέντρωση ήταν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ θύμισε στον υπουργό Εσωτερικών ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά στο υπουργείο Εργασίας έγιναν δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών, σε κινητοποίηση που έγινε εκεί. Τόνισε ότι το ΚΚΕ «δεν μασάει από τέτοια» και πρόσθεσε ότι τέτοιες επιθέσεις έχει δεχτεί το ΚΚΕ τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «αυτή είναι η μεγάλη σας συνεισφορά, η μεγαλύτερη απ’ όλες: Ευνουχίζετε πολιτικά τον ριζοσπαστισμό που αναπτυσσόταν και που αναπτύσσεται και σήμερα. Εμείς θα πολεμήσουμε, όπως πάντα ξέρουμε, δίπλα στους εργαζόμενους, κόντρα στις πολιτικές αυτές που τον καταδικάζουν να ζει έτσι και θα του αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξει. Και αυτός ο δρόμος είναι της σύγκρουσης, της ανατροπής και όχι της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας».
Απάντηση του δημάρχου Πάτρας
Απάντηση στα ψέματα Σκουρλέτη σχετικά με το δήμο Πάτρας έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Πελετίδης, με δήλωσή του στην οποία αναφέρει:
«Ο κ. Σκουρλέτης, στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή και αναφερόμενος στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των Σχολικών Καθαριστριών, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αρνούμαι ως δήμαρχος να τα παραχωρήσω. Αυτό που σας ενόχλησε κ. υπουργέ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι αυτό που σας θέσαμε με σαφήνεια ως δήμος, ότι δηλαδή κάνετε «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα». Δεν δίνετε ούτε ευρώ για τη δαπάνη αγοράς των ΜΑΠ από το υπουργείο σας και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αρνείστε σθεναρά τη μονιμοποίησή τους, που είναι πάγιο αίτημα του εργατικού κινήματος και της δημοτικής αρχής, ενώ φιλοκυβερνητικές δημοτικές αρχές, όπως καλά γνωρίζετε, έχουν ήδη προχωρήσει στην απόλυσή τους».»
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/rizospastis-kata-skourleti-piran-apantisi-athliotites-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου