Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

(Βγαλμένος από την Μεγάλη Σχολή των μετασοβιετικών Ρώσων αρπακτικο-καπιταλιστών)! Ι. Σαββίδης: Ιδού ο σωτήρας επενδυτής! Προς πτώχευση η ΣΕΚΑΠ.

Σαββίδης

Την κήρυξη πτώχευσης ανακοίνωσε Χριστουγεννιάτικα πως δρομολογεί η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, στην οποία εργάζονται 170 εργαζόμενοι και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Κύκλοι των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ δεν αποκλείουν καθόλου η απειλή πτώχευσης να συνιστά εκβιασμό εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη με όμηρους τους εργαζόμενους, ώστε το Εφετείο Κομοτηνής που συνεδριάζει την Παρασκευή να αναστείλει την επικύρωση του προστίμου 38.2 εκ. ευρώ, που οι τελωνειακές αρχές έχουν επιβάλλει στην εταιρεία για λαθρεμπορία, πριν την εξαγορά της έναντι πινακίου φακής 5 εκ. ευρώ το 2013, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι αδιανόητο ο Ιβάν Σαββίδης, έμπειρος περί τις καπνοβιομηχανίες, να μην γνώριζε τα περί λαθρεμπορικών επιδόσεων της ΣΕΚΑΠ, όταν την αγόραζε και μάλλον και σε αυτό το γεγονός οφείλετο το ευτελέστατο τίμημα εξαγοράς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόσφατα επιχειρήσει ανεπιτυχώς με σκανδαλώδη φωτογραφική τροπολογία να απαλλάξει τον Σαββίδη από το πρόστιμο.
Η περιπέτεια της ΣΕΚΑΠ έρχεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο την βαθιά ενδημική διαφθορά στον τόπο, που την πληρώνουν η παραγωγή, η παραγωγική βάση της χώρας και οι εργαζόμενοι.
Όπως έρχεται να καταδείξει τον ακραία ιδιοτελή, τυχοδιωκτικό και αρπακτικό ρόλο των λεγόμενων “επενδυτών“, για τους οποίους οι κυβερνήσεις προσφέρουν “γη και ύδωρ” και στους οποίους στηρίζουν, προς απελπισία μας, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
http://www.iskra.gr/%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου