Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: Επιδεινώνεται η υγεία 10 φυλακισμένων γυναικών που κάνουν απεργία πείνας



Η κατάσταση της υγείας δέκα γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί αφότου άρχισαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για ένα νέο μέτρο ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα μια δικηγορική ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Έξι γυναίκες σε φυλακή της ανατολικής επαρχίας Ελαζίγ άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για έναν κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, ανέφερε η δικηγορική ένωση. Άλλες τέσσερις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου.
Η Δικηγορική Ένωση του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει πως οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξιωματούχοι της φυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες.
Σύμφωνα με τη δικηγορική ένωση, οι γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, που εφαρμόσθηκε πρόσφατα, «δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις έξω από την πτέρυγά τους, σε δραστηριότητες χόμπι, επικοινωνία, εξαερισμό και συναντήσεις με τους δικηγόρους τους».
Το αίτημα μιας από τις απεργούς να καταργηθεί ο κανονισμός απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «εμποδίζει δραπετεύσεις και αποτρέπει ταραχές».
Η δικηγορική ένωση δεν διευκρίνισε γιατί έχουν φυλακισθεί οι γυναίκες και δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχόλια.
(Φωτογραφία: AP)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/toyrkia-epideinwnetai-h-ygeia-10-fylakismenwn-gynaikwn-poy-kanoyn-apergia-peinas.5008885.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου