Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Γάζα

Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Γάζα

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.




Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.



Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτηρίου κοντά στο στρατόπεδο.



Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «ημέρας της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.



(Εικόνες πολιτών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών)

 

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του.«Ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», απεβίωσε, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κόντρα.

 


Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από τον στρατό του Ισραήλ, μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε απόψε την ισραηλινή πόλη Σντερότ. Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες το Ισλάμ για την Ιερουσαλήμ


http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-israilini-vomvardizoun-ti-gaza-1520798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου