Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

(Γέλια, πολλά γέλια, οι Συριζαίοι! Τα ακούει ο φίλος του φίλου από τον φίλο της φίλης)! Βαξεβάνης κατά Βούτση: Άξιος ο μισθός σου Νίκο

Επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής εξαπολύει με άρθρο του, υπό τον τίτλο «Άξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση», ο Κώστας Βαξεβάνης. Αφορμή οι δηλώσεις Βούτση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που διευθύνει ο δημοσιογράφος και το οποίο εμπλέκει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς. 

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με το Νίκο Βούτση αφού πρώτα του είχε απευθύνει επιστολή ζητώντας του να πάρει θέση για το δημοσίευμα. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κράτησε αποστάσεις από το δημοσίευμα λέγοντας: 
«Παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος». 
Ο Κώστας Βαξεβάνης στο άρθρο του κατηγορεί μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι δίνει θεσμική κάλυψη στην Φώφη Γεννηματά για ένα θέμα που αφορά ιδιωτικής μορφής αντιπαράθεση. 
Επίσης τον εγκαλεί ότι «μιλά με βαριές κουβέντες για δημοσίευμα που προφανώς δεν έχει διαβάσει». Και προσθέτει: «το δημοσίευμα δεν λέει τίποτα άλλο, από το πραγματικό γεγονός, πως η Εισαγγελία της Αθήνας, αναζητά αν τρία ονόματα της λίστα Μπόργιανς (ανάμεσα και αυτό της Γεννηματά) ταυτίζονται με τα πολιτικά πρόσωπα. (…) Ποια λοιπόν απόδειξη και μάλιστα 100% πρέπει να παρέχει η εφημερίδα; Υπάρχει κάποιος που είπε πως η Εισαγγελία της Αθήνας δεν κάνει αυτό που γράψαμε;»
« (…) το Σύνταγμα προβλέπει πως ο Τύπος πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ελεύθερα. Δεν έχει αρχισυντάκτη τον πρόεδρο της Βουλής ούτε κανένα άλλο. Με ποιό δικαίωμα ο Πρόεδρος, ύψιστος θεσμικός παράγοντας της χώρας, αντιστρατεύεται τον Τύπο σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και με ψιθυρολογικές μεθόδους; Πού ξέρει ο Πρόεδρος της Βουλής τι ισχύει και τι όχι στην υπόθεση της Γεννηματά, ώστε τρέχει εκτός απ το να χρησιμοποιήσει το ρόλο του στρεβλά, να πάρει και θέση;» γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης. 
Κατόπιν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο Νίκο Βούτση ως πολιτικό πρόσωπο της Αριστεράς και γράφει μεταξύ άλλων: 
«Με ένα πολιτικό μακιαβελισμό, αλέθεις μαζί με ψέματα την εικόνα ενός ανεξάρτητου εντύπου και δίνεις τροφή σε δημοσιεύματα τύπου ‘αποστάσεις της κυβέρνησης από το Documento’. Αγαπητέ Νίκο Βούτση, δεν είσαι ούτε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Αριστερά. Δεν είσαι ούτε η ηθική της στο όνομα της οποίας κάνεις τις θεσμικές απρέπειες».
«Αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έκανες μια δήλωση για τον εσμό των ΜΜΕ στην Ελλάδα, για τις βρομιές που έκαναν μέτρο της χώρας, παρά μόνο όταν σε κανιβάλισαν εσένα και την οικογένειά σου. Ούτε με το Πρώτο Θέμα τα χάλασες, ούτε με το ΒΗΜΑ. Ακόμη και όταν αποκαλύψαμε τις Offshore του Ψυχάρη, δεν έκανες τον κόπο να κάνεις μια δήλωση βρε αδερφέ, πως πρέπει να ερευνηθεί το Πόθεν Έσχες». 
Και ο Κώστας Βαξεβάνης καταλήγει με το παρακάτω υστερόγραφο: 
«Α, επίσης Νίκο Βούτση, με τις δηλώσεις σου, ανήθικα, παρήγαγες την απαραίτητη νομική βάση για να υποστηρίξει η κυρία Γεννηματά στα δικαστήρια πως «όλα ήταν ψέματα» αφού το είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής. Συγχαρητήρια σύντροφε. Ίσως χρειαστείς για μάρτυρας και σε κάτι άλλους που έχουν κάνει αγωγές για τη Λίστα Λαγκάρντ».
http://tvxs.gr/news/ellada/baksebanis-kata-boytsi-aksios-o-misthos-soy-niko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου