Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό ή χρηματοπιστωτικόΗ ΕΕ έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην ΕΕ υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει όμως και η έννοια της ευθύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ

(Διάβασε εδώ το σχόλιό μας και σύγκρινε!

Οδόφραγμα

Μέρκελ και Ολάντ: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από τον Τσίπρα

Κοινό Μήνυμα

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποβάλει αξιόπιστες προτάσεις. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος», επισήμαναν οι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι για το ελληνικό ζήτημα. Και οι δύο τόνισαν πως ο χρόνος πιέζει, ενώ υπογράμμισαν πως βασική αρχή της Ευρώπης είναι «αλληλεγγύη και ευθύνη». 
«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό ή χρηματοπιστωτικόΗ ΕΕ έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην ΕΕ υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει όμως και η έννοια της ευθύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη. «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ακούσαμε το μήνυμα όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας που συναντήθηκαν σήμερα» παρατήρησε και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι θα καθορίσει τη στάση των κρατών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι «αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση», ενώ εξήγησε πως πρέπει να δούμε πώς βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζωνης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η Σύνοδος.




Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει πως θα οδηγήσει σε ευημερία και ανάπτυξη την Ελλάδα και κάλεσε την ελληνική πλευρά να καταθέσει τις προτάσεις της στο τραπέζι σύντομα, καθώς ο χρόνος πιέζει. «Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας και ζήτησε από κάθε χώρα «να αναλάβει τις ευθύνες της». «Θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν η κοινή υπευθυνότητα όπως και η κοινή αλληλεγγύη» συμπλήρωσε.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/se-ekseliksi-i-synantisi-olant-merkel-gia-tin-ellada

1 σχόλιο:

  1. Εμάς μας κάνει κάτι εντύπωση με το ΚΚΕ (την Ηγεσία του) !
    Έχουμε παρατηρήση ότι μετά την Βάρκιζα, η Πολιτική του ΚΚΕ δεν έπιασε ποτέ τον παλμό, τον ... Συνισταμένο Παλμό σε Πανελλαδικό Επίπεδο - να κτυπά την Πόρτα της ... Εξ-Ουσίας ! Αντιθέτος σε επίπεδο ... "Μαχαλάδων" είτανε σχεδόν πάντα πρώτο και με διαφορά ! Η Πολιτική Επιστήμη σαυτό το ... Φαινόμενον ΚΚΕ σηκώνει τα χέρια και ανοίγει τα πόδια !
    Επίσης, δεν το βλέπουμε ... Μπροστάρη Εξ-Αρχής στα γεγονότα 73/74 επί Αμερικάνικης Χούντας (Αλλά σε Αντιαμερικανικές Διαδηλώσεις Πρώτο και συνθήματα Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι), ΜΙΛΑΩ πάντα για την Διαχρονική του Ηγεσία μετά την Βάρκιζα !!
    Επίσης βλέπουμε ότι "Άφησε" τα Πατριωτικά Ρήματα να τα Οικειοποιούνται και να τα λεηλατούν Δεξιά και Ακροδεξιά/Φασιστοειδή Μορφώματα και ... Κινήματα !!! Γιατί Άραγε ;;; Πάντος εντύπωση για ουσιαστική ανάλυση, προκαλεί η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80, που 2 φορές είπε δημόσια "θέλω να κατεβάσω το ΚΚΕ κάτω από το 5%" !!! Τί ήθελε η ΜαχαλοΕλίτ της Χώρας που πίνει νερό στο όνομα των ΗΠΑ να ... Συσπείρωση και δυναμώσει (λίγο όμως) το ΚΚΕ ;;;
    Γιατί άραγε ... Έκαψε (παραμύθια) τους ... Φακέλους ο Α.Π. ;;; Για να μάθει Κανείς, πως ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΚΑΝΕΙΣ .... Βάρκιζα ;;;

    Και ΞΑΝΑΤΟΝΗΣΟΥΜΕ αυτές οι ... Παράξενες Συμπεριφορές ξεκινούν μετά την "Βάρκιζα" και με τον βρώμικο ρόλο του Γ.Π. του παππού του "ΟΛΟΙ στης Κάλτσες" ! Και ερχόμαστε στο σήμερα και στο τώρα και τι βλέπουμε ξανά ;;; Αυτοακύρωση της Ιδεολογίας του ΚΚΕ από την Ηγεσία του, ζητώντας .... Αποχή/Άκυρο !!! Εάν πήγεναι η Ηγεσία του "Σήμερα" να πάρει την γνώμη από έναν ΕΑΜ/ΕΛΑΣίτη ή έναν που έκανε "Τουρισμό" στα ξερονήσια, - καλύτερα μα μην πήγαιναν - θα τους πλάκωνε σε μπουνίες και κλωτσιές, λέγοντας τους "για ... Εσάς τραβήξαμε όλα αυτά, και σκοτωθήκαμε και φυλακιστήκαμε και εξοριστήκαμε ;" !
    Η "Βάρκιζα" είναι το κλειδί για αυτήν την Απολίτικη Συμπεριφορά ενός ιστορικού Κουμουνιστικού Κόμματος που βλέπουμε σήμερα ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ... Υπόθεση "Βάρκιζα";;;

    Και Αλοίμονο εάν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Λαού μας ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ σε μια Σύγχρονη ΒΑΡΚΙΖΑ !! (πάντως μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΙΣ ερμήνευσε ορθά το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού !)

    Μήπως το ΚΚΕ ... "ξέρει" της Βάρκιζες ;; ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ πηγάζουν από την ΠΡΩΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ !!!

    Άρα Συγχωροχάρτι σε κανέναν, ούτε στην Ηγεσία του ΚΚΕ !!!


    Υ.Γ. Απορώ πως και γιατί πήγαν σε μια τέτοια όμορφη περιοχή, την Βάρκιζα, για να κάνουν την μεγαλύτερη Προδοσία μετά τον Εφιάλτη στης Θερμοπ. ! Να πήγαιναν ... Εκεί και ΟΧΙ ΒΑΡΚΙΖΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή