Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η Αριστερή Πλατφόρμα εκδηλώνεται.


Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Γήπεδο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεως, καλεί τους αναγνώστες της η προσκείμενη στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, ιστοσελίδα iskra.gr, με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της, όσα δηλαδή είναι και τα μνημόνια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν μνημόνια θα υπάρχει και  iskra. Ή όσο υπάρχει iskra θα υπάρχουν και μνημόνια. 


Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι “Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε - Συνεχίζουμε!”. 

Με δεδομένο το ρήγμα στην κυβέρνηση, η συγκέντρωση ενδέχεται να σηματοδοτήσει την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, εντός, εκτός και επί τα αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εκφράσει πολιτικά τους πολίτες που απογοητεύθηκαν από τον τρόπο που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Οι απογοητευμένοι χρυσαυγίτες εξαιρούνται. Να πάνε αλλού.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ενδέχεται να αναλύσει το plan B της Αριστερής Πλατφόρμας, εφόσον το οργανώσει μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης. Αλλιώς θα καταδικάσει το κατάπτυστο plan A της κυβέρνησης. 

Εκτός από τον πρώην υπουργό, στη συγκέντρωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ένας καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ένας δημοσιογράφος και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι  οποίοι υποστηρίζουν το “ΟΧΙ”. Αντίθετα δεν θα παραστεί στην εκδήλωση ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος αντιμετωπίζεται ως προδότης από την Αριστερή Πλατφόρμα αφού υπερψήφισε τα τελευταία μέτρα στη βουλή οπότε πλέον δεν είναι ένας από αυτούς αλλά ένας από τους άλλους.


Θα αναγνωσθούν επίσης μηνύματα διάσημων προσωπικοτήτων του εξωτερικού οι οποίοι είναι επίσης υπέρ του “ΟΧΙ” της Ελλάδας στα μνημόνια. Για το αν υποστηρίζουν τα μνημόνια στις πατρίδες τους δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Αναμένεται ανακοίνωση.

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/2015/07/blog-post_26.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου