Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πενήντα κόμματα και οργανώσεις αλληλέγγυα στο ΚΚΕ


Πενήντα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις από όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνει στην Ελλάδα το ΚΚΕ.

Η καμπάνια ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Αλγερινού Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Λαών της Ισπανίας, του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκία.
Στο κείμενο αλληλεγγύης το οποίο συνυπογράφουν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «για πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, εφαρμόζουν μνημόνια και σκληρούς αντιλαϊκούς νόμους με οδυνηρές συνέπειες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».
Στο κείμενο διατυπώνονται δύο «χρήσιμα συμπεράσματα για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης» και συγκεκριμένα ότι:
•Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, γεννάει κρίσεις, ανεργία και φτώχεια. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι κάθε είδους διαχείριση του συστήματος οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
•Η ΕΕ είναι ένας αντιδραστικός, ιμπεριαλιστικός οργανισμός και δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσιά του.
«Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτό το μήνυμα εκτιμούμε την αποφασιστική - σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού για την κατάργηση όλων των μνημονίων, ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα) με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ)», καταλήγει το κείμενο.

http://tvxs.gr/news/ellada/peninta-kommata-kai-organoseis-allileggya-sto-kke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου