Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ. ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ;
Οι παλιοί Φεουδάρχες προσαρμόστηκαν στις κοινωνικές αλλαγές και άλλαξαν όνομα.Εγιναν οικονομική ελίτ σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για τον παγκόσμιο έλεγχο εφάρμοσαν ενα παλααιό και δοκιμασμένο από τους Ρωμαίους σύστημα ,το σύστημα της λίστας στην διαχείρηση των δημοσίων πραγμάτων σε κάθε κράτος ξεχωριστά καθώς επίσης και στους παγκόσμιους οργανισμούς.



Οι λίστες αυτές ( νομενγκλατούρα )απαρτίζονται από άτομα τα οποία τυπικά ορίζονται ως τεχνοκράτες που φέρουν βαρύγδουπους τίτλους άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και έχουν ενταχθεί στην υπηρεσία της οικονομικής ελίτ που διαδέχθηκε την Φεουδαρχία.
Τα άτομα που υπάρχουν στις λίστες αυτές προωθούνται στα δημόσια πράγματα κάθε χώραςως πολιτικοί,δικαστικοί,στρατηγοί,επικεφαλής εθνικών τραπεζών,δημοσίων οργανισμών καθώς και δημοσίων μέσων επικοινωνίας ( τα ιδιωτικά εξαγοράζονται ή συνήθως ήδη εξ αρχής ανήκουν στην οικονομική ελίτ)
Αυτά για εισαγωγή.
Στο θέμα μας που είναι ο δημιουργός της οικονομικής κρίσης ,δηλαδή στην ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ της παγκόσμια οικονομικής ελίτ.
Προφανώς η παλαιά ελίτ αντικαταστάθηκε ( θάνατοι κλπ) από νεώτερους μη πειθαρχημένους και χωρίς εμπειρία στην διαχείρηση παγκοσμίων θεμάτων.
Ενδειξη της διαδοχής αυτής αποτελεί η ανεξέλεγκτη παραγωγή των ειδών κατανάλωσης που αποτελεί και την βασική πηγή συσώρευσης πλούτου.
Η ανεξέλεγκτη παραγωγή οδήγησε σε δημιουργία εργασίας για υπερβολικά μεγάλο αριθμό ατόμων .Ταυτόχρονα η απληστεία οδήγησε στην εγκατάσταση χώρων εργασίας σε χώρες του τρίτου κόσμου ( φθηνά εργατικά χέρια ,άνθρωποι σε απολίτιστοι κατάσταση,κυβερνήσεις απόλυτα ελεγχόμενες κλπ.)
Για την μεταφορά και την κατανάλωση των αγαθών αυτών κυρίως στην Ευρώπη δημιουργήθηκε μια οικονομική ένωση σε αυτήν χάρη στην οποία δόθηκε η δυνατότητα στα προϊόντα αυτά να μπούν ανεξέλεγκτα και να τεθούν στην κατανάλωση ( είναι τα γνωστά σκουπίδια).Μοναδικός σκοπός η είσπραξη κέρδους.
Οι τοπικές παραγωγές προϊόντων και επεξεργασίας αυτών απαξιώθηκαν με τις λεγόμενες αποσύρσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτά ( βιοτέχνες ,μικροί παραγωγοί, μικροεπεξεργαστές κλπ) οδηγήθηκαν σταδιακά και σταθερά στην απραξία και την ανεργία.
Για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω ενεργοποιήθηκαν οι λίστες ( νομενκλατούρα).Ενώ μέχρι πρότινος η χρήση των λιστών ήταν προσεκτική και εχρησιμοποιούντο άτομα με φειδώ για έλεγχο ( κυρίως πολιτικό) των κρατών,η απληστεία οδήγησε σε ανεξέλεκτη κατάταξη στις λίστες αυτές επικίνδυνων και χαμηλής ποιότητας ατόμων και κυρίως σε ανεξέλεγκτη χρήση τους.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Οικονομική κρίση μη ελεγχόμενη και το κυριότερο τα θύματα της οικονομικής κρίσης διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης και αντίληψης από την νομενκλατούρα,άρα μη ελεγχόμενα θύματα.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
Η νομενκλατούρα σε κατάσταση πανικού ( διότι έγιναν δοσίλογοι για να απολαυάνουν ισοβίως),αδύναμη να ελέγξει αυτό που ονομάζουν (( οχλο που ψηφίζει))
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ:
Λένε οτι η ιστορία κάνει κύκλους και οτι οι αμνήμονες πληρώνουν την κοντή μνήμη τους.


http://odofragma-skas.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7794.html

1 σχόλιο:

  1. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως κατά όπως πάνε τα γεγονότα μάλλον το φενόμενο αυτό θα οξύνεται αντί να αμβλύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή