
Του Σπύρου Γουδέβενου
Σε πιάνει θλίψη να βλέπεις από χθες το βράδυ, το ξεπουλημένο πολιτικό δυναμικό ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού να χτυπάνε με συμπόνοια τις πλάτες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τους ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Τεράστια θλίψη, ο Λοβέρδος, ο Άδωνις και τέτοιες "μεγάλες" προσωπικότητες να σε καλούν από χθες να ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς που απέδιδες σε αυτούς όπως "γερμανοτσολιάδες", "δοσίλογοι", "εθελόδουλοι", γιατί πλέον κάνεις ότι έκαναν παλιότερα και αυτοί.
Θλίψη όταν η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεβρακωθεί από τους δανειστές, και σήμερα στο Eurogroup ακούς από τους ξένους Υπουργούς ότι θέλουμε και άλλα μέτρα.....Ταπείνωση!
Θλίψη, γιατί και η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, σωστά αντέδρασε χθες, αλλά μάλλον ήταν αργά. Η ιστορία δείχνει, πως η αναγκαιότητα σχεδίου Β, ως επίσημο εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να "παιχθεί" πριν τις εκλογές από τις δυνάμεις της Αρ Πλατφόρμας με οριακό τρόπο, με αποφασιστικότητα, και να αγνοηθούν οι τότε παραινέσεις της ηγεσίας του στυλ.."Μην μπερδεύουμε τον κόσμο...".
Μεγάλη θλίψη, μου προκαλεί η υιοθέτηση συμπεριφορών από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα που δεν αρμόζουν στην Αριστερά. Ψηφίστε, αλλιώς πέφτει η κυβέρνηση, και μάλιστα ψηφίστε κάτι που δεν έχει συμφωνηθεί σε κανένα συλλογικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Πως να ψηφίσεις ένα τρίτο μνημόνιο, όταν επιλέχθηκες από τον λαό για να καταργήσεις τα προηγούμενα δύο;
Θλίψη, όταν απλή ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρόνια ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, με βρίσκει σήμερα και μου λέει πως τολμάτε να φέρνετε τέτοια μέτρα; "Θα πεθάνουμε, ακούς;;"
Θλίψη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε από το 2012 το βάρος της Αριστεράς στον τόπο, και σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει τους μονοδρόμους των νεοφιλελεύθερων. Χωρίς να λέει κάποιος ότι μία "άλλη πορεία" δεν θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη για ένα διάστημα! Αλλά πολιτική κάνεις με προοπτική χρόνων, και όχι με την λογική..."Να βγει η μέρα"!
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_96.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου