Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !

-----------------------------------------------------0000000000000000000000aaaberlin(Σαβ. 4/7/15 - 15:10-18:25-18:44)
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ 35 ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
KΥΠΡΟΣ -ΑΚΕΛ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (3/7) σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι λαοί σε ολόκληρη Ευρώπη πού βιώνουν και οι ίδιοι τις επιπτώσεις της άγριας λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων «ακουμπούν» στην αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στους εκβιασμούς του ευρωδιευθυντηρίου και εκφράζουν με αποφασιστικότητα την συμπαράσταση τους. Η νίκη του ΟΧΙ και η προοπτική δικαίωσης των αγώνων του ελληνικού λαού θα αποτελέσει αναμφίβολα φάρο ελπίδας για τους λαούς της Ευρώπης κι αυτό είναι που τρέμουν οι «θεσμικοί» εκπρόσωποι των κυριάρχων ευρωατλαντικών οικονομικών ελίτ.
Ο ελληνικός λαός με την πρωτοφανή συμμετοχή του στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις υπέρ του ΟΧΙ , που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα ήδη έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών και να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση να ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ  5.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΧΙ 
Πάνω από 5.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση που έγινε στις Βρυξέλλες υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος μίλησε στο πλήθος, λέγοντας ότι η Ευρώπη ανήκει στους λαούς και όχι στις αγορές, διαβεβαιώνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος ότι το «ΟΧΙ» θα υπερισχύσει την Κυριακή.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Πάνω από 4.000 άνθρωποι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, παρόλο το κυνηγητό της Αστυνομίας, σε μια μεγάλη πορεία που έγινε στο Βερολίνο υπέρ του ΟΧΙ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα εκφράζουν γερμανικά σωματεία, τα οποία καλούν τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους τους να πουν «ΟΧΙ στον εκβιασμό από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης».
Σημειώνουν πως «οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών και ημερών δείχνουν: Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν θέλουν να αποδεχτούν τη δημοκρατική απόφασή σας της 25ης Ιανουαρίου 2015. Θέλουν να αναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την παλιά, αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων.
Το προσωπικό πολλών επιχειρήσεων στη Γερμανία απεργεί επί του παρόντος: στους σιδηρόδρομους και στα ταχυδρομεία, στην Amazon, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Charité στο Βερολίνο και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι αυτοί αμύνονται ενάντια στην πολιτική λιτότητας των επιχειρήσεων και της γερμανικής κυβέρνησης.
Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές και η προπαγάνδα των γερμανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης. Με το όχι σας στην υπαγορευμένη λιτότητα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δίνετε δύναμη και στους συνάδελφούς μας που απεργούν εδώ».
ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
«Οι συμμετέχοντες στο σημερινό (29-6-2015) συνέδριο εκπροσώπων του σωματείου μετάλλου IG Metall Salzgitter-Peine, το τοπικό κοινοβούλιο της οργάνωσης στο οποίο ανήκουν οι πρόεδροι των συμβουλίων εργαζομένων, οι διευθυντές των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της MAN, της Alstom, της Volkswagen, της Bosch και του Χαλυβουργείου Salzgitter, αποφάσισαν ομόφωνα να υποστηρίξουν πλήρως το κάλεσμα των γερμανικών συνδικάτων προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους. Εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση που αυτός νομιμοποίησε και εύχονται καλή επιτυχία με την απόρριψη της υπαγορευμένης λιτότητας».

Stephan Gummert, Jana Rauscheid
(επικεφαλής της απεργίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité του Βερολίνου)
Uwe Krug
(Συνδικάτο Γερμανών μηχανοδηγών, πρόεδρος του του σωματείου του προαστιακού σιδηροδρόμου του Βερολίνου, S-Bahn)

Για τους πολυάριθμους συνάδελφους στη Γερμανία που είναι αλληλέγγυοι με την αντίστασή σας.

Weitere Unterzeichnerinnen(Άλλοι/ες υπογράφοντες/ουσες):

Arbeitskreis Internationalismus in der IG Metall Berlin
Holger Artus (BR MOPO Hamburg, ver.di)
Michael Banos (ver.di Dortmund)
Johannes M. Becker (GEW, Univ. Marburg)
Dieter Born (ver.di FB 8, OV-Vorsitzender Hamburg-Bergedorf)
Antonie Brinkmann (Rentnerin, Bremen)
Christine Buchholz (ver.di, MdB DIE LINKE)
Rainer Butenschön (ver.di Hannover)
Lothar Degen (ver.di Hamburg)
Hartmut Drewes, (GEW Bremen)
Anne Eberle (ver.di Dortmund, Fraktionsvorsitzende DIE LINKE)
Ulrike Eifler (Vorsitzende DGB-Südosthessen)
Jens Feuerhack (GEW Neuberg)
Thomas Frischkorn, (ver.di, Bundesfachgruppe IT)
Georg Fülberth (Politikwissenschaftler)
Andrea Guevara González (ver.di, Europ. Akademie der Arbeit)
Joachim Guilliard, (DJU/ver.di Heidelberg)
Andreas Hesse (ver.di Berlin)
Ernst Hilmer (GEW Griesheim)
Jürgen Hinzer (NGG, ehem. Bundesstreikbeauftragter)
Dieter Hooge (ehem. Vorsitzender DGB Hessen)
Ulrike Jönch, (IG Metall Griesheim)
Maximiliane Jäger-Gogoll (Univ. Marburg)
Martin Krämer (IGM-Gewerkschaftssekretär, Bezirksleitung Hessen Mitte)
Dierk Kieper (ver.di NRW)
Fritz Klein (EVG Berlin)
Eva König-Werner (GEW Niedersachsen)
Andrea Kolling (Bremen)
Gregor Kritidis (Univ. Hannover)
Steffen Lanz (ver.di Griesheim)
Sabine Leidig (MdB, DIE LINKE)
Maria Lienert (ngg Griesheim)
Dietrich Lohse (ver.di und PR JVA Kiel)
Karin Masche (ver.di Osthessen)
Pit Metz (DGB-Kreisvorsitzender Marburg/ Biedenkopf)
Norman Paech (GEW Hamburg)
Christof Ostheimer (PR-Vorsitzender, ver.di- u. DGB-Vorstand Neumünster)
Uwe Pätz (GEW Bremen)
Reinhard Raika (ver.di Darmstadt)
Adam Rometsch (ver.di Griesheim)
Karl Heinz Roth (Historiker)
Peter Schrott (ver.di Berlin)
Hans See (Business Crime Control)
Urte Sperling (Krankenschwester, Marburg)
Ingrid Stipper (ver.di Berlin)
Astrid Tesar (ver.di Griesheim)
Thomas Tesar (IG Metall Griesheim)
Günter Triebe (IG Metall Berlin, Mitglied Ortsvorstand)
Arslan Yilmaz (IG Metall Berlin, Mitglied Migrationsausschuss)
Friedhelm Winkel (ver.di Südosthessen)
Hartmut Wojahn (ver.di Bremen)
ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ!
ΓΑΛΛΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 35 ΠΟΛΕΙΣ :« ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ» !
« Όχι στην υποταγή στους εκβιασμούς της Τρόικας», βροντοφώναξαν χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν την Παρασκευή σε 35 πόλεις της Γαλλίας, , όπως το Παρίσι, η Τουλούζ, η Μασσαλία κ.ά.
Στο Παρίσι ένα ανθρώπινο ποτάμι περισσότερων από 10.000 πολιτών που κατέβηκε με πρόσκληση των συνδικάτων CGT, FSU SOLIFAIRES KAI Force Ouvriere, και των κοινωνικών φορέων ανάμεσα στους οποίους και αυτός «ΜΑΖΙ με τους ΕΛΛΗΝΕΣ – AVEC LES GRECS» με συμμετοχή της πλειοψηφίας των κομμάτων της γαλλικής αριστεράς, κατέβηκαν στους δρόμους και, παρά τον καύσωνα, φώναξαν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό που υποφέρει εδώ και 7 χρόνια από τα εξοντωτικά μέτρα που του επέβαλε η Τρόικα.
Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού και των άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας διατρανώνοντας:
«ΟΧΙ στην ανεργία,
ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό,
ΟΧΙ στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού.
Για την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια, στηρίζουμε την κυβέρνηση Τσίπρα.
Για μια εναλλακτική Ευρώπη, σπίτι των λαών της και ΟΧΙ των δανειστών.
Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες της Γαλλίας αγωνίζονται έτσι και για την υπεράσπιση των κοινών δικαιωμάτων στη ζωή.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ‘’ΟΧΙ’’ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ
 Στο Δουβλίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες, προτρέποντάς τους να ψηφίσουν «όχι» στο αυριανό δημοψήφισμα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό με το ελληνικό ΟΧΙ.
''Στις κινητοποιήσεις στην Ιρλανδία συμμετέχουν ενεργά η κόρη μου που ζει εκεί πέντε μήνες και η αδελφή μου που ζει εκεί 20 και πλέον χρόνια. Η αδελφή μου ήταν μέλος της Ελληνικής Κοινότητας η οποία αριθμεί γύρω στους 1000 Έλληνες'', τόνισε στην iskra συναγωνίστρια της Αριστεράς
KΥΠΡΟΣ - ΑΚΕΛ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
«Αντίσταση στις πολιτικές λιτότητας ΕΕ και ΔΝΤ», «Σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία» και «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό» έγραφαν κάποια από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, μαζί με ελληνικές και κυπριακές σημαίες.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΑΚΕΛ και το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις και η οποία περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα, με ερμηνείες του Κούλλη Θεοδώρου, και απαγγελίες ποιημάτων, μεταξύ άλλων, του Μπ. Μπρέχτ, παρευρέθηκαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος, συνδικαλιστές και πλήθος πολιτών .
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Άντρος Κυπριανού καταδίκασε την «προκλητική, απαράδεχτη και αντιδημοκρατική», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
«Τους τελευταίους μήνες, είπε, γίναμε μάρτυρες του πραγματικού προσώπου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έκανε λόγο για ωμές παρεμβάσεις στο εσωτερικό χωρών, που παραβιάζουν την κυριαρχία ανεξάρτητων κρατών, απειλές και εκβιασμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δημοκρατία και τον αλληλοσεβασμό, επιλογές με αποκλειστικά ιδεολογικά κριτήρια, που είναι ό,τι πιο δογματικό στο σύγχρονο κόσμο.
Σε ότι αφορά δε την περιβόητη αλληλεγγύη των εταίρων αυτή χάθηκε από προσώπου γης.Κύριος στόχος είναι η επιβολή της ιδεολογίας τους, φιμώνοντας ή απαξιώνοντας την όποια διαφορετική φωνή. Είναι η επιβολή του νεοφιλελεύθερου συντηρητικού καπιταλιστικού μοντέλου ως της μόνης επιλογής» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
«Εμείς δε γονατίζουμε. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο για τους πολλούς και όχι τους λίγους και ''εκλεκτούς''. Τους λέμε ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και αλλού δεν ήταν νομοτέλεια. Δρομολογήθηκαν από τις δικές τους πολιτικές επιλογές και κτίστηκαν πάνω σε έξωθεν παρεμβάσεις, ψέματα και διαστρεβλώσεις. Είναι πολύ καλά γνωστός ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης, των ΜΜΕ, αλλά και το πόσο εύκολα αλλάζει το κλίμα ανάλογα με το ποιός είναι στην εξουσία» σημείωσε.
Ο Α. Κυπριανού επεσήμανε ότι «ο κύριος λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχόταν τις προτάσεις του Eurogroup, ήταν γιατί με αυτές το δημόσιο χρέος της χώρας δεν θα ήταν βιώσιμο και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκάλυψαν πόσο δίκαιο είχε η ελληνική κυβέρνηση».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στην ελληνική πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από το 2009, κάνοντας αναφορά στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, στη μεγέθυνση του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων, στο ότι το 51% των νέων συμβάσεων εργασίας που υπογράφονται αφορούν τη μερική απασχόληση, στις χιλιάδες νέους εργαζόμενους που δουλεύουν με σπαστό ωράριο για 4 ώρες αμειβόμενοι με 180 ευρώ το μήνα και στην αύξηση της παιδικής φτώχειας σε θεαματικά επίπεδα, καθώς και των αυτοκτονιών.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση και μερίδα μέσων ενημέρωσης ότι «πλάσαραν» και στην Κύπρο «το ηρεμιστικό χάπι του «θαύματος». «Θαύμα, με τους άνεργους να έχουν ξεπεράσει τις 70 χιλιάδες και το ποσοστό ανεργίας να ξεπερνά το 16%. Θαύμα με τους άνεργους νέους να είναι στο 35% την ώρα που αρκετοί από αυτούς επιλέγουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Θαύμα με τους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν μειωθεί πάνω από 30%. Θαύμα με τη φτώχεια να πλησιάζει το 29% και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων να έχει μειωθεί πέραν του 30%» είπε.
Ανέφερε δε ότι «τα Μνημόνια θα τελειώσουν, όμως με τις πολιτικές της η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίγει το δρόμο για νέες θύελλες που θα πλήξουν τους λαούς, αναφέροντας ως παραδείγματα την τραπεζική ένωση και τη νέα εμπορική και εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, στόχος της οποίας, όπως είπε, δεν είναι άλλος από τη δραστική συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη χαλάρωση των κανονισμών στους τομείς του περιβάλλοντος και της ασφάλειας τροφίμων και την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών όπως η υγεία, η παιδεία, και το νερό».
Σάββατο 4 Ιουλίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21188:oxi-europe-diadhlwseis&catid=37:di-evropi&Itemid=172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου