Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο Άδωνις καλούσε τους δανειστές να πτωχεύσουν την Ελλάδα για να πέσει ο Τσίπρας


«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε εμείς μια λογική συμφωνία με τους δανειστές», είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις 23 Ιουνίου. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθυνόμενος στους δανειστές είχε ζητήσει να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».

Όπως είχε πει στο περιοδικό Focus (εδώ το δημοσίευμα) «οι δανειστές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτθούν την πρόταση του Τσίπρα, αν το έπρατταν αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα στη χώρα». «Αντιθέτως θα ξεφύτρωναν νέες τρύπες δισεκατομμυρίων, τις οποίες θα έπρεπε και πάλι να καλύψουν οι δανειστές», είχε υποστηρίξει. 
Η εναλλακτική ιδέα του Άδωνι Γεωργιάδη, γράφει το Focus, είναι «τόσο δραστική όσο και συνεπής». «Θα ήταν καλύτερο να εισαγάγουμε τώρα Έλεγχο Κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να πτωχεύσει υπό έλεγχο. Σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε εμείς με τους δανειστές να διαπραγματευτούμε μια εντελώς νέα λογική συμφωνία». 
«Όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τους έδινε μία “δραστική και συνεπή” συμβουλή: Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές» αναφέρει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που κάνει λόγο για «κατάπτυστες δηλώσεις».
Σημειώνοντας πως «την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών». «Η συμβουλή του έπιασε τόπο. Τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ΝΑΙ”. Ας τους πούμε “‘Οχι”», καταλήγει.
http://tvxs.gr/news/ellada/otan-o-georgiadis-proteine-epiboli-capital-controls-stoys-germanoys


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου