Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

(Αλέξη, μην υποχωρείς)! ΔΝΤ: Ισχυρή πολιτική απάντηση για την Ελλάδα αλλιώς η Ιταλία θα έχει πρόβλημα

Πιθανές είναι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία. 
Στην έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας αναφέρεται ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». 

Το ΔΝΤ εκτιμά, ωστόσο, ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος. Τις προηγούμενες ημέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είπαν ότι είχαν υποστηρίξει ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. 
Πάντως χθες ήταν μια άσχημη ημέρα για τις ιταλικές αλλά και τις πορτογαλικές τράπεζες. Ο κλαδικός δείκτης στον Euro STOXX έκλεισε στο -2,5%. Οι ιταλικές τράπεζες υποχώρησαν έως 7% και οι πορτογαλικές βρέθηκαν έως το -6%.
http://tvxs.gr/news/ellada/dnt-isxyri-politiki-apantisi-gia-tin-ellada-allios-i-italia-tha-exei-problima

1 σχόλιο:

  1. Δεν το ... Πιστεύω !! Δεν το ... Μπορώ !!!

    Κάναμε "Θυσίας" ναι "ΘΥΣΙΑΣ" στην κυριολεξία με ανθρώπινες Ζώες, για να σωθούν τα ΤΟΞΙΚΑ Τραπεζικά Ιδρύματα της Γερμανίας και Γαλλίας και τα Επενδυτικά Fund της USA, ΚΑΙ ΤΩΡΑ έρχονται να μου πούνε .... Κάνε μια "ΜΙΚΡΟ ΘΥΣΙΑ" για την UNO FATSA UNO RATSA !!!
    Μου φόρεσαν τα ΤΟΞΙΚΑ της Lehman Bro. Τώρα θα πρέπει να κάνω ... Πάσω μην τυχόν και γίνει κανένα Τσάφ στην Ιταλία, Βιομηχανικότατη Χώρα ;; Αύριο θα ναι η ... Κίνα !!! Και εάν μας πάρουν χαμπάρι τα αδέλφια μας από το Αστρονεφελικό Γαλάκτωμα NC/4-DZ-3/4-ZEUG 1/3, θα θέλουν και Αυτοί ... Βοήθεια !! Και ποιός ακούει ύστερα τον Βλάξ τον Άδωνι ;;;

    Γιαυτό Αλέξη, Τελείωνε !! Έχουμε και άλλες δουλειές και Ασχολείες !!

    Μην το κάνουμε να λέμε στο Τέλος, Τα Λόγια και τα Χρόνια τα Χαμένα !!!

    Θέλουν καλώς, δέν θέλουν ξανά καλώς !!
    ΟΧΙ θα κάτσω να σκάσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή