Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Οι ύστατες προσπάθειες για συμφωνία, οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ και το φάντασμα της χρεοκοπίας

Οι ύστατες προσπάθειες για συμφωνία, οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ και το φάντασμα της χρεοκοπίας
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση Αθήνας-πιστωτών που οδηγούν σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων του τελευταίου 24ώρου.

Αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση έστειλε νέα πρόταση στους θεσμούς – πιο κοντά στις προτάσεις τους – υπό την ασφυκτική πίεση των κλειστών τραπεζών και ζήτησε νέο, τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. 



Η προθεσμία του δεύτερου προγράμματος παρήλθε στις 1.00 τα ξημερώματα της Τρίτης και οι πιστωτές προειδοποιούν δια στόματος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι νέο πακέτο θα έχει σκληρότερους όρους. 

Το Eurogroup συνεδριάζει το πρωί για να εξετάσει την ελληνική πρόταση, ενώ η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να ματαιώσει το προαναγγελθέν δημοψήφισμα. 

«Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε ο αντπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχο της ΕΚΤ, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού την τελευταία στιγμή για την παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης υποβλήθηκε σε ώτα μη ακουόντων. «Το έχουμε ξεπεράσει αυτό, έγινε πολύ αργά», δήλωσε ο Ολλανδός στο Reuters.

Οπως είπε μάλιστα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα πριν οι Έλληνες ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής και ώσπου να αλλάξει η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης «που οδήγησε σε αυτή την ατυχή κατάσταση».

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν επίσης πολλές δυσκολίες με κορυφαία στελέχη (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης) να πιέζουν να βρεθεί λύση, καθώς αντιλαμβάνονται το δημιουργηθέν αδιέξοδο, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν στη σκληρή γραμμή. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε δημόσια τηλεόραση ότι εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να κάνει αποδεκτή την πρόταση των θεσμών.

http://www.zougla.gr/politiki/article/i-istates-prospa8ies-gia-simfonia-i-fones-ston-siriza-ke-to-fantasma-tis-xreokopias

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΕ (ΝΙΚΕ) ΛΑΕ !

    Η Χώρα έχει πέσει σε μια θανάσιμη παγίδα του διεθνές κεφαλαίου (μετά Lehman Bros. USA, και Hypo Real Estate Germany) το 2009 !

    2. Και μόλις τόλμησε η Ελληνική Νόμιμη Εξουσία της 25/1 και τώρα της 5/7 με την ετυμηγορία και Δημοκρατική Βούληση του Ελληνικού Λαού να το μικροαμφισβητήση, ΠΕΣΑΝ οι Διεθνείς Τρομοκράτες του Παγκοσμιοποιημένου ΕσωτερικοΝαζιστοκοΦασιστικού Κεφαλαίου μαζί με τα ντόπια τους Σκουλίκια ΠΑΝΩ στην Νόμιμη Κυβέρνηση να την φάνε ! Μεγάλη η Κατάρα, ΑΡΑ στην Πατρίδα μας που δεν δώσαμε το αίμα των Εφιαλτών στα γουρούνια να το φάνε ! Δεν είναι πολλά τα σκουπίδια στην χώρα μας, μόνο 3% είναι τα σάπια κρέατα η φύρα !

    3. Εάν είμαστε ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ των Ελλήνων, έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ με δύο (2) μορφές ! Πρώτα τα Ξύλινα Τείχη και ΜΕΤΑ το Γόρδιο Δεσμό ! Η Πύκνωση και η Τομή ! Διότι την Λύση του Ουρειου Ίππου δεν την κατέχουμε λόγω ...

    4. Σε περίπτωση που χάσουμε αυτή την τελευταία Μάχη της 5/7 η Χώρα ΜΑΣ, η Πατρίδα ΜΑΣ καταστράφηκε, σε dt-1 !

    5. Εάν ΘΕΛΟΥΜΕ την Αυτοχειρία ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ λέμε ΝΑΙ στης 5/7 !! Αλλά Επειδή είμαστε και βγαίνουμε από τα Κόκαλα των Ελλήνων, λέμε ΟΧΙ ! ΟΧΙ στο ΨΕΜΑ ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ πλέον Καταστροφή της Χώρας ΜΑΣ !

    6. Η Ελληνική Ψυχή, το Ελληνικό Πνεύμα, ο Ελληνικός Λαός ΛΕΕΙ στης 5/7 Ενα τρανών ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !
    ΟΧΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή