Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

(Όμως... κυβερνητικός)! Θ. Λυμπερόπουλος: Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την UBER αποτελούν εχθρό του κλάδου



Το πολεμικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στον χώρο των αυτοκινητιστών δυναμιτίζουν περαιτέρω οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου χθες (Τρίτη) μετά τηνανακοίνωση της έναρξης  λειτουργίας της UBER στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την πρώτη του ανάρτηση στην σελίδα του ΣΑΤΑ στο facebook:

Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι ''πηλιογούσηδες'' του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber. Ο οδηγός μπορεί να είναι προσωρινός στο επάγγελμα και δεν νοιάζεται για το αύριο. Ο ιδιοκτήτης όμως και αύριο θα έχει το ταξί, θα έχει την περιουσία του. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κάθε τυχοδιώκτη να παίζει και να υπονομεύει την περιουσία μας και το επάγγελμά μας.
 
Με δεύτερη ανάρτηση του κάνει λόγω για προδότες που θέλουν κρέμασμα στο Σύνταγμα:
Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ''για τριάντα αργύρια'' θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα.
 
Παράλληλα ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε:
Tην τακτική της Uber την καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι μια εταιρία χωρίς καμιά άλλη αξία πέραν από αυτής του χρήματος. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ένας Έλληνας ταξιτζής, γίνεται συνεργάτης σε μια εταιρία που του παίρνει από την αρχή το 20% της αμοιβής του και αύριο -όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η uber- κινδυνεύει να του πάρει το 100% της δουλειάς του και παράνομα να το δώσει σε ΙΧ αυτοκίνητα.
 
Τέλος ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον κλάδο είναι δύο αναρτήσεις που έχουν γίνει από τον διαχειριστή της σελίδας του ΣΑΤΑ στο facebook.
Με το καλημέρα η uber έδειξε τις προθέσεις της. Δεν την ενδιαφέρει αν καταπατά νόμους(έκπτωση 20% στο τιμολόγιο), αν κατηγορηθεί για αθέμιτο ανταγωνισμό, αν στραπατσάρει επαγγελματικές συνειδήσεις, αν, αν, αν,αν...Λεφτά για το δικαστήριο υπάρχουν. Αυτή την ισοπεδωτική πολιτική χρησιμοποιεί σε κάθε αγορά που μπαίνει. Η τακτική, γνωστή πλέον από τις εκατομμύρια φωνές ταξιτζήδων σε όλο τον κόσμο, είναι απλή. Πρώτα χρησιμοποιεί το ταξί για τις διαδρομές των πελατών και αφού χτιστεί ένα ικανό πελατολόγιο τότε μεταφέρετε με συνοπτικές διαδικασίες σε ιχ αυτοκίνητα.
H δεύτερη ανακοίνωση ήταν σαφώς πιο αιχμηρή
Η πρώτη ήττα για τα Αμερικανάκια ήταν να κάνουν πίσω για την εφαρμογή με τα ιχ. Αλλοιώς το είχαν σχεδιάσει. Ξεκίνησαν στα μουλωχτά και πιστεύουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Δειλά ανθρωπάκια. Μπορεί τούτος ο τόπος να βγάζει λίγους μπάσταρδους προδότες που μας δυσκολεύουν τη ζωή, αλλά έχει και κάμποσα εκατομμύρια ψυχές, που ξέρουν να αγωνίζονται με περηφάνεια και τιμή.  Βγάλτε εισιτήριο για το Σαν Φρατζίσκο...
 
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/th_lymperopoylos_taksitzhdes_poy_synergazontai_me_thn_uber_apoteloun_exthro_toy_kladoy.3176706.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου