Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο σαξοφωνίστας των Rolling Stones


Ήταν εδώ και 40 χρόνια το σαξόφωνο των Rolling Stones. Ο Bobby Keys που έπαιξε στην καριέρα του με τον John Lennon, τoν George Harrison και τον Eric Clapton, πέθανε την Τρίτη στο σπίτι του στο Νάσβιλ, σε ηλικία 70 ετών.
Η είδηση ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα του μουσικού στο Facebook.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο Keys "ήταν μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Το σαξόφωνο του μπορεί να σιγήσει στη Γη αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα".
Ο Keith Richards ήταν στενός του φίλος και ο άνθρωπος που τον έφερε στους Stones. "Έχασα τον καλύτερο μου φίλο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το μέγεθος της λύπης μου. Ξέρω πως ο Bobby θα μου έλεγε να χαμογελάσω τώρα" είπε σε δημόσια δήλωση του.
Αξίζει να σημειωθεί πως Richards και Keys είχαν γεννηθεί την ίδια μέρα (18 Δεκεμβρίου 1943).
O Κeys αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας στο συκώτι και τους τελευταίους δύο μήνες είχε εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο. Λόγω των προβλημάτων του είχε αποσυρθεί από την τελευταία περιοδεία των Rolling Stones. Στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει και προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.
Χαρακτηριστικές ήταν οι εμφανίσεις του στο κέντρο της σκηνής για την εκτέλεση του σόλο του στο "Brown Sugar".
"Οι Rolling Stones είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του πολύ αγαπημένου φίλου τους και θρυλικού σαξοφωνίστα Bobby Keys. Η συμβολή του στην μπάντα ήταν ξεχωριστή από τη δεκαετία του 1960. Θα μας λείψει πολύ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα.





http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/pethane_o_saksofwnistas_twn_rolling_stones.3176375.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου