Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

----romanB33icy8IcAAcLHq(Τρ. 2/12/14 - 20:15)
ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ
Συγκλονιστική σε όγκο και παλμό συγκέντρωση καιπορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης (2/12) στο κέντρο της Αθήνας .  
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Μοναστηράκι για να ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Κοτζιά, όπου ήδη βρισκόταν μία άλλη ομάδα διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές που υπολογίζονται στους 10.000 κινήθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι Σύροι πρόσφυγες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης πορείες αλληλεγγύης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά και Γιάννενα.
Την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, έρχεται μια πληροφορία να δώσει νέα διάσταση και να σκορπίσει οργή για την εκδικητικήστάση της πολιτείας απέναντί του. Το αργότερο την Τετάρτη (3/12) αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, ωστόσο, τη Δευτέρα (1/12) διέρρευσε από έγκυρες πηγές, πως η σχετική εισήγηση του εισαγγελέα θα είναι απορριπτική.

Σύμφωνα με τη γιατρό Λίνα Βεργοπούλου, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι συνεχώςεπιδεινούμενη και αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια.

ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
Με ευθεία βολή ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα απάντησε ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στο αίτημα χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας του Ν. Ρωμανού για το οποίο αγωνίζεται με κόστος τη ζωή του καθώς βρίσκεται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας. Να θυμίσουμε ότι ο Ν. Ρωμανός είναι ο άνθρωπος που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στη στυγερή δολοφονία στα Εξάρχεια από αστυνομικό.
Ο υπ. Δικαιοσύνης εμμένει στη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προτείνοντας ως μέσο συνέχισης των σπουδών την τηλεδιάσκεψη που μάλιστα προτίθεται να καταθέσει νόμο στη βουλή. «Το πρόβλημα ποιο είναι να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες, ή η συνέχιση των σπουδών;» ρώτησε και δεσμεύτηκε ότι «θα του δώσουμε τη δυνατότητα να σπουδάσει χωρίς εκπαιδευτική άδεια».
Υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, το συμβούλιο έχει περιορισμένη δυνατότητα να αποφασίσει.
Έκρινε ως θεωρητική την τοποθέτηση του υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα του Ν. Ρωμανού και παρά τις διαφωνίες ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με διαφοροποιημένη τη στάση του ΠΑΣΟΚ εμμένει στη σκληρή και εκδικητική απόφαση να μην του χορηγηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να σπουδάσει, παρόλο που βραβεύτηκε για την εισαγωγή του στη σχολή.
Ο Χ. Αθανασίου επικαλέστηκε ότι βάση του σωφρονιστικού κώδικα, δεν επιτρέπεται να παρέμβει ο υπ. Δικαιοσύνης και ως νέος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τα χείρας του τις κρίσιμες αυτές ώρες για τον απεργό πείνας με σαφέστατο στόχο όπως φαίνεται από την κυβέρνηση την ηθική και σωματική εξόντωση του νεαρού κρατουμένου απεργού πείνας.

ΓΟΝΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ: «ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ»
Κατάμεστο ήταν το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στη συνέντευξη Τύπου που κάλεσαν, το πρωί της Τρίτης (2/12), οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον συγκρατούμενό του.
«Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο» τόνισε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, σημειώνοντας πως «οι συνέπειες για αυτό που θα συμβεί βαραίνουν τον υπουργό». Συμπληρώνοντας ο πατέρας του απεργού πείνας ανέφερε πως δεν θα βγάλει το συναίσθημά του σε κοινή θέα.
«Θα ήθελα να έχω φοιτητές σαν το Νίκο Ρωμανό» ανέφερε η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Παρίσι Νατάσα Τσουκαλά, τονίζοντας πως «η συναινετική λύση που προτείνει ο υπουργός είναι κατ' επίφαση σύννομη».
Με τη σειρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε "να σταματήσει ο κυβερνητικός τσαμπουκάς" και η Όλα Κοσμοπούλου ξεκαθάρισε πως οι γιατροί δε θα γίνουν μηχανισμοί καταστολής.

OΧΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ N. ΡΩΜΑΝΟ
Δεν συναινούν σε οποιαδήποτε απόπειρα υποχρεωτικής σίτισης του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι τάσσονται αλληλέγγυοι στον αγώνα του.
Σε επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, για την απεργία πείνας του Ρωμανού, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει:  
«Η ΕΙΝΑΠ έχει κατ' επανάληψη δηλώσει σε παρόμοιες περιπτώσεις τα παρακάτω:
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ
Η ΕΙΝΑΠ εκφράζοντας το ιατρικό λειτούργημα δηλώνει ότι:
  • Το δικαίωμα στη ζωή είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα.
  • Κανένας γιατρός δε δικαιούται, σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργείαντίθετα στη βούληση του ασθενούς.
  • Η πολιτεία έχει ένα πρόβλημα με την απεργία πείνας κρατουμένων. Η απεργία πείνας έχει πάντα τα αίτιά της. Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι γιατροί, με ψευτοδιλήμματα και έμμεσες ή άμεσες απειλές για ευθύνες, να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα που προκαλεί η απεργία πείνας.
  • Πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες απεργίες δεν μπορεί να λύνονται από τους γιατρούς. Οι γιατροί δεν παρεμβαίνουν κατασταλτικά σε ανθρώπους που αρνούνται τις ιατρικές υπηρεσίες!
Άλλωστε, σύμφωνα με την σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων (Μάλτα 1991 και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006, WMA) σαφέστατα η βίαιη αναγκαστική σίτισηθεωρείται αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική. 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, τα οποία κρίνονται λογικά και δίκαια, για να μην συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, και απευθύνει σχετική έκκληση στους κ.κ. Σαμαρά και Αθανασίου.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης. Θεωρούμε απαράδεκτη την προκλητική αστυνομοκρατία που υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο όταν νοσηλεύονται απεργοί πείνας.
Τα νοσοκομεία χρειάζονται μαζική "παρουσία" γιατρών, νοσηλευτών και γενικά υγειονομικών, και όχι μαζική παρουσία αστυνομικών.»
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα (2/12) και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός, ενώ ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έχουν εκδώσει δεκάδες σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες.
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18716:poreia-rvmanos&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου