Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Στάθης Παναγούλης: «Στη φυλακή οι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου»

Στάθης Παναγούλης: «Στη φυλακή οι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου»

«Ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου» θα ακολουθήσουν τον Πορτογάλο πρώην πρωθυπουργό Ζοζέ Σώκρατες στη φυλακή διερωτάται μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Β' Αθηνών, κάτω από το κείμενό του τοποθέτησε τις φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.



«Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον πρώην Πορτογάλο πρωθυπουργό του μνημονίου. Ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου θα ακολουθήσουν για να κλείσει ο τελευταίος την πόρτα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«O πρώην Πορτογάλος πρωθυπουργός του μνημονίου, Ζοζέ Σώκρατες, που οδήγησε την Πορτογαλία στη φτωχοποίηση, ζήτησε την αποφυλάκισή του, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και φορολογική απάτη, όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει, αλλά τολμά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα «κρατούμενο έναντι των αρχών», του οποίου η ελευθερία προσβάλλεται», υπογράμμισε. 

«Τη στιγμή που διεξάγονται έρευνες για μίζες, διαφθορά και πολυτελή ζωή, ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της φυλακής. Μένει να δούμε ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές των μνημονίων που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, θα ακολουθήσουν, κλείνοντας ο τελευταίος την πόρτα...» κατέληξε ο κ. Παναγούλης.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του βουλευτή έρχεται λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες οι εμπνευστές των μνημονίων θα λογοδοτήσουν ενώπιον των λαών της Ευρώπης και των αρμόδιων διεθνών οργανισμών.



http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/sta8is-panagoulis-sti-filaki-i-elines-protagonistes-tou-mnimoniou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου