Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ… ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

(Κυρ. 07/12/14 - 18:38)
ΣΑΒΒΑΤΟ: ΜΑΤ, ΑΥΡΕΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Συγκεντρώσεις ενάντια στονπροϋπολογισμό και τον αυταρχισμότης μνημονιακής συγκυβέρνησηςβρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκηόσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως το Ηράκλειο τηςΚρήτης.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί για τις 5 μ.μ στην πλατείαΣυντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη τόπος συγκέντρωσης των διαδηλωτών είναι η Αρχαία Αγόρα και το Άγαλμα Βενιζέλου.
Ήδη οι συγκεντωμένοι βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, αγνοώντας την επιδείνωση του καιρούκαι τη βροχή, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με τον προϋπολογισμό της φτώχειαςκαι της λιτότητας αλλά και τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Εντός της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του προϋπολογισμού, που πρόκειται να καταλήξει τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.
ΣΑΒΒΑΤΟ (06/12): ΜΑΤ, ΑΥΡΕΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Σε κλοιό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων έχει βρεθεί από την Παρασκευή (5/12/14) η Αθήνα, καταστάσεις οι οποίες επεκτάθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονική και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η γενική κινητοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα των ΜΑΤ όλης της χώρας, και η τοποθέτησή τους, ιδιαίτερα το Σάββατο (06/12/14), σε κάθε σχεδόν γωνία των μεγάλων δρόμωντου Αθηναϊκού Κέντρου, έδινε στην πρωτεύουσα εικόνα τρόμου, φόβου και επιβολής «στρατιωτικού νόμου».
Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκαλούσε το θέαμα ομάδων αστυνομικών, νέων ανδρών και γυναικών, με πολιτική ένδυση και εμφάνιση ανάλογη με εκείνη των «αντιεξουσιαστών», οι οποίες ομάδες στέκονταν κι αυτές επιδεικτικά στις γωνίες των κεντρικών δρόμων και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλη, συχνότατα δίπλα στις κλούβες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Όπως καταγγέλλουν στην Iskra πολίτες και κάτοικοι, αυτόπτες μάρτυρες αλλά και διαδηλωτές, τα ΜΑΤσε συνεργασία με τους «αντιεξουσιαστές» αστυνομικούς διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στο να μετατραπεί από τις πρώτες απογευματινές ώρες, μόλις έπεσε το σκοτάδι, σε πολλά σημεία του (Εξάρχεια, Ομόνοια, Πολυτεχνείο…) το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων σε πεδίο όπου κυριαρχούσαν φωτιές, ρίψεις δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης, βανδαλισμοί και η δράση υδροφόρων της αστυνομίας που έριχναν νερό σε διαδηλωτές.
Τόσο τα ΜΑΤ όσο και οι «αντιεξουσιαστές» αστυνομικοί αντί να παίζουν πυροσβεστικό καικατευναστικό ρόλο, προκαλούσαν και πυροδοτούσαν με τη δράση τους την ένταση, ενθαρρύνοντας στην πράξη τη γενίκευση των συγκρούσεων.
Την ίδια ώρα το θερμόμετρο της τρομοκρατίας και της αντιπαράθεσης ανέβαινε εξαιτίας των μαζικών προσαγωγών και αθρόων συλλήψεων, στο σωρό, νέων, συχνά εφήβων και παιδιών, τα οποία κατάεκατοντάδες ταλαιπωρούνται ακόμα και το πρωί της Κυριακής (7/12) στα κρατητήρια της Ασφάλειας, ενώ αρκετοί νέοι και νέες έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα με κατηγορίες.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (7/12), 5 μ.μ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
Στο μεταξύ σε μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στον προϋπολογισμό (η ψηφοφορία γίνεται την Κυριακή το βράδυ) και τον αυταρχισμό καλούν για την Κυριακή το απόγευμα τα συνδικάτα σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση στης Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ και στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα (5 μ.μ) στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (06/12)

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18773:2014-12-07-16-37-02&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου