Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τι παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση με τη ζωή του Ρωμανού;

Η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική
Στο left.gr δημοσιεύεται η είδηση που διαρρέει οτι ο εισαγγελέας θα αρνηθεί τις εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό, αίτημα για το οποίο βρίσκεται σε απεργία πείνας για 22η μέρα.

Γιατί επιμένει τόσο η κυβέρνηση; Ο Νίκος Ρωμανός αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και εκτίει ποινή μόνο για ένοπλη ληστεία. Για οποιονδήποτε άλλο έγκλειστο για ληστεία το αίτημα θα είχε ικανοποιηθεί. Ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει διαπράξει ανθρωποκτονία. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει ως τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό, ενώ ο εισαγγελέας έδρας στη δίκη του είχε πει: 

«Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης... Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα»; 

Γιατί λοιπόν αφήνεται ο Ρωμανός να αργοπεθαίνει εδώ και πλέον των 20 ημερών για ένα αίτημα σύννομο και μάλιστα τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία τον βράβευσε για την επιτυχία του να εισαχθεί στα ΤΕΙ με τις Πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε όντας φυλακισμένος; Αφού λοιπόν πέτυχε την εισαγωγή του δεν πρέπει και να φοιτήσει στη σχολή του;

Τι παιχνιδάκι παίζεται με τη ζωή του Ρωμανού; O Ανδρέας Ζαφείρης γράφει στη Iskra από προχτές:

"Είναι το δεύτερο δείγμα, μετά την επίθεση, χωρίς καμία αφορμή, σε συγκεκριμένα μπλόκ στη πορεία του Πολυτεχνείου , που υποδεικνύει την ύπαρξη «σταγονιδίων » και σεναρίων εκτροπής.

Είναι φανερό ότι εντός (ή παραλλήλως ή άνωθεν ή έξωθεν) της κυβέρνησης, κύκλοι κατασκευάζουν εξωφρενικά σενάρια σωτηρίας της, που περιλαμβάνουν πιθανά ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή-Ιφιγένεια. 

Η ψυχραιμία με την οποία ο αναρχικός χώρος αντιμετώπισε τις προκλήσεις το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, ματαίωσε, προσωρινά, τα σχέδια αυτά. 

Και τώρα ήρθε η στιγμή του Νίκου Ρωμανού. 

Ο Νίκος Ρωμανός, αθωώθηκε από την κατηγορία περί τρομοκρατίας και με το αδίκημα της ένοπλης ληστείας δικαιούται άδειες τόσο εκπαιδευτικές όσο και τακτικές. Ακόμη και όσοι πολιτικά δεν ταυτίζονται με τις απόψεις του ή τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές, δε μπορούν παρά να σεβαστούν τη καθαρή στάση ενός κρατούμενου (που είδε στα 16 του το φίλο του να ξεψυχάει στην αγκαλιά του) να διεκδικεί το νόμιμα αυτονόητο, με μοναδικό του μέσο την ίδια του τη ζωή. 

Ακόμη και εάν δεχτούμε ότι η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα μη προσχεδιασμένο έγκλημα, σήμερα, ακριβώς 6 χρόνια μετά, η ζωή του Νίκου Ρωμανού, δε κινδυνεύει από ένα «εν βρασμώ ψυχής» (;) αστυνομικό υπάλληλο αλλά από ένα ψυχρά προμελετημένο πολιτικό σχέδιο. 

Γι αυτό και η υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του Νίκου Ρωμανού δεν είναι απλά και μόνο η υπεράσπιση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου, στο όνομα της νομιμότητας. 

Δεν είναι μόνο ένας αγώνας για όσα δικαιώματα κερδήθηκαν, τις περισσότερες φορές με αμέτρητες θυσίες. 

Είναι και ένας αγώνας για να ματαιωθούν σχέδια και σενάρια που παραπέμπουν είτε σε μέρες του ΄65 είτε σε μέρες του ΄63".


Προσοχή λοιπόν! Το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα του Ρωμανού πρέπει να ικανοποιηθεί ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ!!! Γιατί τα βρώμικα μυαλά που μας κυβερνάνε βλέπουν πιο πέρα και πιο μακριά από εμάς, και δεν τους σταματά τίποτα, μα τίποτα, ούτε η ζωή των παιδιών! Με λίγα λόγια, ενδέχεται ο πιθανός θάνατος του Ρωμανού, σε ένα τραγικό και μακάβριο παιχνίδι, να χρησιμοποιηθεί, όχι για να ρίξει μια κυβέρνηση όπως έγινε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά για να σταθεροποιήσει μια παραπέουσα φασιστική  χούντα.

Η κυβέρνηση πρέπει να πιεστεί από όλες τις μπάντες για να δώσει στο Ρωμανό τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη σχολή του. Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ!
http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου