Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Αστεία» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Μελισσανίδη: Δεν έχει τα κεφάλαια για να κατασκευάσει το γήπεδο - αθλητική επιχείρηση

Small_img_22635
Αστεία είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πέτυχε η εταιρία του Μελισσανίδη, γι’ αυτό και παρανόμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το αποτέλεσμά της, όπως είχε υποχρέωση να κάνει από τις 29 Ιούλη, όταν έληξε και η μηνιαία παράταση που ζήτησε και πήρε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οποιος έχει «μερικά δράμια μυαλό» στο κεφάλι του μπορεί να καταλάβει πως αν ο Μελισσανίδης είχε πιάσει το στόχο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (29 εκατ. ευρώ, ώστε με το 1 εκατ. του αρχικού κεφαλαίου να φτάσει τα 30), όπως ανακοίνωσε στη γνωστή δακρύβρεχτη συνέντευξή του (το υποκριτικό ταλέντο οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε), όχι μόνο θα είχε κάνει την ανακοίνωση που εκ του νόμου υποχρεούται να κάνει, αλλά θα την είχε κάνει σημαία του.

Το γεγονός ότι ακόμη αρνείται να κάνει την ανακοίνωση, μολονότι πέρασαν πάνω από τρεις μήνες, δείχνει πως όχι μόνο δεν έπιασε το στόχο, αλλά βρίσκεται πολύ (μα πάρα πολύ) μακριά απ’ αυτόν και δε θέλει να το πει, γιατί θα ξεσπάσει σάλος ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ, στους οποίους πούλαγε πανάκριβα τα «διαρκείας», λέγοντάς τους ότι πάνω από τα μισά λεφτά θα τα πάρουν πίσω σε μετοχές!Την ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ο Μελισσανίδης θα την κάνει θέλει δε θέλει. Οση ασυδοσία κι αν υπάρχει για τους καπιταλιστές, αυτό δεν μπορεί να του περάσει, από τη στιγμή που εμείς απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές. Σας λέμε, λοιπόν, από τώρα ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι αστείο σε σχέση μ’ αυτό που ζητιόταν, και ας περιμένουμε όλοι μαζί τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Επειδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μας απάντησε την περασμένη Παρασκευή, όπως αρχικά μας είχε πει (αναλυτικά δείτε εδώ), επανήλθαμε όχι με δημοσιογραφική ερώτηση αλλά με γραπτή αίτηση (βλέπε φωτογραφία), με την οποία ζητάμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μας γνωστοποιήσει αυτή τα αποτελέσματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αφού η εταιρία του Μελισσανίδη δεν έχει ανταποκριθεί στην εκ του νόμου υποχρέωσή της και δεν έχει εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση. Από το ρεπορτάζ γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν περιορίστηκε πλέον σε ευγενικές κρούσεις προς τον οικονομικό διευθυντή της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά απευθύνθηκεγραπτώς στην εταιρία θέτοντάς της προθεσμία για να εκδώσει την ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό λέμε ότι η ανακοίνωση θα εκδοθεί θέλει δε θέλει ο Μελισσανίδης.

Και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, γιατί θα αποδειχτεί ότι το ταμείο είναι άδειο και όχι γήπεδο δεν μπορεί να χτιστεί, αλλά ούτε η δουλειά μηχανικού για την άδεια να γίνει.  Αλλο να φτιάχνεις και να δείχνεις μια μακέτα και άλλο να φτιάχνεις τον τεράστιο όγκο σχεδίων (αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών, πυρασφάλειας, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου κτλ. κτλ.), που απαιτούνται για να πάρεις έγκριση και άδεια δόμησης για ένα τέτοιο έργο.

Στο μεταξύ, τόσο πολύ «καίγονται» να πάρουν την άδεια, που δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε επαφή με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις και οδηγίες για όσα αυτές τους έχουν ζητήσει προκειμένου να εγκρίνουν τη μελέτη υψομέτρων, που αφορά και την έκταση των 6 στρεμμάτων του άλσους που ο Μελισσανίδης θέλει να  ενσωματώσει στο γήπεδο-εμπορική επιχείρηση.

Ούτε, όμως, και στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ έχουν απευθυνθεί για να συμπληρώσουν τον άδειο φάκελο που κατέθεσαν στις 13 Αυγούστου, ίσα-ίσα για να πάρουν έναν αριθμό πρωτοκόλλου και να τον επιδεικνύουν ως γέρας στους αφελείς οπαδούς της ΑΕΚ. Και βέβαια, δεν έχουν απαντήσει στο έγγραφο που τους έχει αποστείλει από τις 29 Αυγούστου η ΔΟΚΚ, ζητώντας τους να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους νομιμοποιούν να ζητήσουν έγκριση και άδεια δόμησης για τη συγκεκριμένη έκταση (δείτε εδώ).

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που τους έχει ζητήσει η ΔΟΚΚ δεν είναι μόνο τα σχέδια, οι άδειες, οι εγκρίσεις και οι μελέτες, αλλά και ένα βασικό χαρτί: τοπαραχωρητήριο με το οποίο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μεταβιβάζει την έκταση στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για να κατασκευάσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση. Επειδή διάφοροι γράφουν (αφελώς;) ότι αρκεί μια απλή απόφαση του υπό μελισσανιδικό έλεγχο ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τους καλούμε να κοιτάξουν καλύτερα το Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί, στις σελίδες 32-33, θα δουν να αναγράφεται ότι το παραχωρητήριο μπορεί να επικυρωθεί μόνο από γενική συνέλευση, σύμφωνα με τη σύμβαση. Τέτοια γενική συνέλευση δεν έγινε, προφανώς γιατί ο Μελισσανίδης φοβάται την οργή μέρους των μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Από τον Αύγουστο, η ΔΟΚΚ έκανε δύο ενέργειες. Πρώτα, έστειλε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τα δικά μας δημοσιεύματα, τα οποία αποκάλυπταν ότι ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να ενσωματώσει τα 6 στρέμματα του άλσους στο σχέδιό του, γιατί αυτό πλέον απαγορεύεται από το νόμο 4280/2014, ο οποίος ως μεταγενέστερος κατισχύει του νόμου 4277/2014, με τον οποίο έγιναν οι υπέρ Μελισσανίδη προκλητικές ρυθμίσεις. Δεύτερο, έστειλε στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ το έγγραφο που προαναφέραμε, ζητώντας πρώτα να προσκομίσει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και μετά να έχει αξιώσεις να ελεγχθεί ο φάκελός της, ο οποίος άλλωστε είναι άδειος. Ακόμη και αν η εταιρία του Μελισσανίδη συμπλήρωνε με πληρότητα τον άδειο φάκελο (λέμε τώρα), η ΔΟΚΚ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε έλεγχο, αν προηγουμένως δεν πάρει απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στα ερωτήματα που έθεσε ορμώμενη από τη δική μας αρθρογραφία. Και απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία δεν πήρε, όπως γραπτώς μας ενημέρωσε απαντώντας σε σχετική αίτησή μας (δείτε εδώ).

Κάποιοι, όμως, πανηγυρίζουν ότι ο «κακός» καρατομήθηκε από τη ΔΟΚΚ και πλέον άνοιξε ο δρόμος για να πάρει ο Μελισσανίδης την άδεια. Πράγματι, ο προϊστάμενος της ΔΟΚΚ Γεώργιος Μανούρης δεν είναι πλέον προϊστάμενος. Στάλθηκε σε μια Διεύθυνση-ψυγείο, με πρόσχημα τις οργανωτικές αλλαγές που έγιναν στο υπουργείο. Αυτό το γνωρίζαμε από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν γράψαμε όμως τίποτα, για να μην υπάρξει σπέκουλα σε βάρος του συγκεκριμένου υπηρεσιακού παράγοντα. Δε θέλουν και πολύ τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος ενός δημόσιου υπάλληλου ο οποίος έκανε απλώς ευσυνείδητα το καθήκον του.

Στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών, η ΔΟΚΚ συγχωνεύτηκε με τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής στη νέα Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων. Θα περίμενε κανείς πως ένας από τους διευθυντές των δύο συγχωνευόμενων διευθύνσεων θα τοποθετούνταν επικεφαλής της νέας διεύθυνσης. Δεν τοποθετήθηκε κανένας από τους δύο! Επικεφαλής τοποθετήθηκε η κ. Θεοδώρα Γαλάνη-Κριμιζή, η οποία μετακινήθηκε από τη διεύθυνση-ψυγείο στην οποία στάλθηκε ο Γ. Μανούρης.

Τα παπαγαλάκια έσπευσαν να πανηγυρίσουν ότι τώρα θα πάρουν την άδεια, προσβάλλοντας έτσι με αλήτικο τρόπο τη νέα διευθύντρια. Εμείς δεν γνωρίζουμε την κ. Γαλάνη-Κριμιζή, όπως δεν γνωρίζαμε και τον κ. Μανούρη. Επικοινωνήσαμε μαζί της και πληροφορηθήκαμε ότι ακόμη δεν έχει αναλάβει καθήκοντα στη νέα διεύθυνση. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι στο υπουργείο επικρατεί ένα απέραντο μπάχαλο. Ούτε τα τηλέφωνα των νέων διευθύνσεων δεν μπορούν να δώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, γιατί δεν τα γνωρίζουν!

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ενημερώσαμε τη νέα διευθύντρια για τη δημοσιογραφική μας έρευνα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία παρακολουθούμε ανελλιπώς από τότε που παραπέμφθηκε στη ΔΟΚΚ και της ανακοινώσαμε ότι από βδομάδα που θ’ αναλάβει τα καθήκοντά της θα της υποβάλλουμε μια αίτηση με την οποία θα ζητάμε απαντήσεις σε μια σειρά θέματα. Ετσι, θα έχουμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε επίσημα αν η νέα διευθύντρια θα κινηθεί σε τροχιά αυστηρής τήρησης της νομιμότητας, όπως ο προκάτοχός της.

Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης αυτή τη στιγμή. Ο Μελισσανίδης δεν έχει τα κεφάλαια να φτιάξει το γήπεδο και εξακολουθεί να παραμυθιάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ. Τα πάντα είναι παγωμένα, αλλά τα παπαγαλάκια έχουν γραμμή να παρουσιάζουν κάθε μέρα από μια «άδεια», βαφτίζοντας «άδεια» κάθε έγγραφο αλληλογραφίας με διάφορες υπηρεσίες (δείτε εδώ). Υπό το φως αυτής της πραγματικότητας γίνεται ακόμη πιο εξοργιστική η επαίσχυντη στάση της νέας δημοτικής αρχής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η οποία έχει χαράξει ρότα νομιμοποίησης της αρπαγής των 6 στρεμμάτων του άλσους, προδίδοντας τους αγώνες τόσων χρόνων των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας (αναλυτικά για τη στάση του Δήμου εδώ).


http://www.eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου