Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία




Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας για την επικείμενη επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη.

Την Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθούν ο ευρωβουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Γιώργος Επιτήδειος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλης Γιανάγκονας. Τα εισιτήρια των μελών της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη εκδοθεί και αναμένεται η έγκριση της βίζας.
Η Χρυσή Αυγή Αυστραλίας έχει ήδη προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, με αρκετές αντιφασιστικές ομάδες να προετοιμάζουν αντιδιαδηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ο εργατικός ομοσπονδιακός βουλευτής, Μάικολ Ντάνμπι, κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας να μην επιτρέψει την επίσκεψη των δυο χρυσαυγιτών. «Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην τους επιτρέψει να κάνουν τα ρατσιστικά τους κηρύγματα και στην Αυστραλία» είπε ο εκπρόσωπος των Εβραίων της Αυστραλίας, Πίτερ Γουέρθιμ ενώ πρόσφατα και ο ομογενής βουλευτής των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, κάλεσε επίσης την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.
http://tvxs.gr/news/ellada/anepithymiti-i-xrysi-aygi-stin-aystralia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου