Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Ντροπή να μην λειτουργεί το σχολείο "18 Άνω"


Τις εγκαταστάσεις του σχολείου της κοινότητας «18 Άνω» επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» το γεγονός ότι δεν βρίσκονται τα απαραίτητα κονδύλια (6.000 ευρώ) για τη λειτουργία του σχολείου, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι «ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο».

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε την κοινότητα των '18 Άνω', μια κοινότητα που αποτελεί έμπνευση και δίνει όραμα και αγώνα ζωής σε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που παλεύουν, αγωνίζονται για να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες», αλλά «έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν».
«Η εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται είναι το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «είναι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας.
«Αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία» ανέφερε, ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό.
«Ελπίζω αυτή η δύναμη ψυχής των ανθρώπων που σήμερα συναντήσαμε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε να διεκδικήσουμε και να βγούμε από την κρίση» κατέληξε.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/tsipras_ntroph_na_mhn_leitoyrgei_to_sxoleio_18_anw.3130788.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου