Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

(Αντωνάκη, μην μου τη χαλάς! Στην Αττική Σγουρό! Θα ξεσκίσει τον Λεβέντη στη 10η θέση)! Γαλάζιες «καραμπόλες» για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα

Γαλάζιες «καραμπόλες» για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα
Το κενό στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, μάχη Μαραβέλια – Τατούλη στην Πελοπόννησο, Μίχαλος – Πατούλης για Αθήνα και στο βάθος Νικήτας
Δυσεπίλυτο μοιάζει το γαλάζιο σταυρόλεξο των υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν κλείσει ήδη οι υποψήφιοι σε 10 περιφέρειες, η κάλυψη των κενών αποτελεί πολιτικό και εκλογικό γρίφο για το Μαξίμου και τη λεωφόρο Συγγρού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πληροφορίες από τη ΝΔ ήθελαν το κόμμα να καταλήγει τελικά στη στήριξη του νυν Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, ως μία επιλογή που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη νίκη και την «εγγραφή» της Πελοποννήσου στο χάρτη των «γαλάζιων» περιφερειών το βράδυ των εκλογών. Και, μάλιστα, η επιλογή Τατούλη ήρθε σε αντίθεση με το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ στο Μαξίμου.
Τις τελευταίες, ωστόσο, ώρες πληροφορίες θέλουν τη ΝΔ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια. Η υποψηφιότητα Μαραβέλια, ο οποίος κατάγεται από τη Λακωνία, έχει «μετρηθεί» από τη Ν.Δ., καταγράφει καλές επιδόσεις ωστόσο, όπως λένε όσοι έχουν δει τις δημοσκοπήσεις, δεν δείχνει να «καθαρίζει» την εκλογή.
Αντίστοιχοι, αν όχι πιο έντονοι προβληματισμοί, υπάρχουν για τον Δήμο της Αθήνας. Μετά το «όχι» των κορυφαίων, η Ν.Δ. στράφηκε στις επιλογές του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αλλά και του Γιώργου Πατούλη, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και νυν Δημάρχου Αμαρουσίου(!).
Papamimikos Samaras
Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι τίποτε δεν έχει «κλείσει» καθώς οι τελικές επιλογές δεν θα γίνουν μόνον από την Επιτροπή που λειτουργεί στο κόμμα, υπό τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Υπό την έννοια αυτή, ελπίδες μπορεί να διατηρεί ακόμη και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος (σ.σ. εκτός εάν οι εκλογές συμπέσουν με εθνικές κάλπες) και το 2010 είχε λάβει, σχεδόν εκβιαστικά, το χρίσμα από τη ΝΔ, χάνοντας ωστόσο από τον Γιώργο Καμίνη.
Κενό υπάρχει στην υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγα τα στελέχη που εκτιμούν ότι, με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά αφήνεται η πλευρά του ΠΑΣΟΚ να επανεκλέξει τον μεν Γιάννη Μπουτάρη στη συμπρωτεύουσα και τον Γιάννη Μαχαιρίδη στα νησιά. Για τη συμπρωτεύουσα, πάντως, λέγεται ότι θα αναληφθεί μία τελική προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ισχυρή υποψηφιότητα, ικανή να διεκδικήσει το Δήμο από τον Γ. Μπουτάρη.
Ως προς την Περιφέρεια Αττικής, η Ν.Δ. κινείται ακόμη στα… ρηχά. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να αναζητείται όνομα έκπληξη που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή στο λεκανοπέδιο, όπου – υπενθυμίζεται – η Ν.Δ. έχασε τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σε αυτές του Ιουνίου του 2012.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/395666/galazies-karampoles-gia-ta-aytodioikitika-hrismata#ixzz2r96oU1KX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου